ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ανάγκη για διαφύλαξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων

Προσωπικότητες από τον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού βραβεύθηκαν κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ)  η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8, Ιανουαρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

«Προσωπικότητα Φιλοξενίας» αναδείχτηκε ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου, ενώ «Προσωπικότητα Τουρισμού» για την διαχρονική προσφορά του βραβεύτηκε ο κ. Βάσος Γ. Χατζηθεοδοσίου. Ειδική Μεταθανάτια Τιμή αποδόθηκε στον Αντώνη Αντωνίου, ενώ ειδικές τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στον Πρώην Πρόεδρο κ. Πόλυ Καλλή, καθώς επίσης και σε όλα τα προηγούμενα μέλη του ΔΣ.

Στο επίσημο μέρος της γενικής συνέλευσης έδωσαν το παρόν τους μέλη του συνδέσμου, μέλη κομμάτων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και αξιωματούχοι του κράτους.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, κατά τον χαιρετισμό του συνεχάρη τα μέλη τα συνδέσμου για την προσφορά τους στην τουριστική και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, βασικές επιδιώξεις τις κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η ανάπτυξη νέων υποδομών και η αύξηση αφίξεων και εσόδων από τον τουρισμό.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ, Κώστας Κουμής, στον χαιρετισμό του σημείωσε πως το 2015 πρέπει να καταγραφεί ως ένα επιτυχημένο έτος για τον τουρισμό καθώς παρά τις διάφορες δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν οι στατιστικές μετρήσεις σημείωσαν αύξηση στις αφίξεις τουριστών σε αριθμούς που συγκρίνονται μόνο με το 2000 και το 2001.

Ο κ. Κουμής ανακοίνωσε παράλληλα την πρόθεση του ΚΟΤ για την εγκαθίδρυση μηνιαίων συναντήσεων με τον Σύνδεσμο για καλύτερη συνεργασία.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Μάτσης στον δικό του χαιρετισμό μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός το τελευταίο διάστημα όπως η ανατίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ και η ένταση μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας αλλά και για τη σημαντική προοπτική που παρουσιάζει η πρόσβαση στην κινεζική αγορά. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, Βάσος Κοιλάνης, δήλωσε πως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη πέραν του αριθμού των αφίξεων και την ποιότητα των ταξιδιωτών και την αγοραστική τους δύναμη. Παραδέχτηκε ακόμη πως τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι γερασμένα και χρειάζονται ανανέωση η οποία μπορεί να αποδειχτεί ασύμφορη, για αυτό τα καταλύματα πρέπει να πλαισιώνονται από την κατάλληλη τουριστική υποδομή η οποία ακόμη μένει στα χαρτιά.

Τόνισε πως είναι αναγκαίο να ξεφύγουμε από την πολιτική προβολής του ήλιου και της θάλασσας ως αποκλειστικό πλεονέκτημα του νησιού. Συμπληρώνοντας, σημείωσε πως είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την κυπριακή παραδοσιακή φιλοξενίας, προσφέροντας καθαρά κυπριακά προϊόντα και  όχι προπαρασκευασμένα που μπορεί κανείς να βρει από παντού.

 

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα