Αύξηση αφίξεων στην Κύπρο εκτιμούν Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

Στους διεθνείς προορισμούς που εκτιμάται ότι θα δουν αύξηση στις τουριστικές κρατήσεις από οικογένειες από τη Βρετανία κατά το 2016 συγκαταλέγεται η Κύπρος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συνδέσμου Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) για τις τάσεις στην τουριστική αγορά.

Η έκθεση για το νέο έτος αναφέρει την Κύπρο ως βασικό προορισμό όπου αναμένεται ανάπτυξη στην «τουριστική αγορά οικογενειών», μαζί με τις Κανάριες Νήσους, τις χώρες της Καραϊβικής, το Πράσινο Ακρωτήριο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 
Επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία για το 2015, η έκθεση σημειώνει ότι υπήρξε αύξηση 5% στις κρατήσεις για οικογενειακές διακοπές από τη Βρετανία, μία τάση που θα ωφελήσει την Κύπρο.
 
Εκπρόσωπος δημοφιλούς ιστοσελίδας σύγκρισης κόστους πακέτων διακοπών δήλωσε εξάλλου στην εφημερίδα Guardian ότι το ασταθές σκηνικό στην Αίγυπτο και στην Τυνησία θα στρέψει πολλούς Βρετανούς (αλλά και Ρώσους) τουρίστες προς την Ισπανία κατά κύριο λόγο και πιθανώς προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής.
 
Η εφημερίδα παρατήρησε επίσης ότι μέσα στο Δεκέμβριο ο μεγαλύτερος παγκοσμίως ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε πως θα στρέψει την έμφασή του κατά το 2016 προς τις Κανάριες Νήσους και την Κύπρο, ως προορισμούς που μπορούν να αντικαταστήσουν την Αίγυπτο και την Τυνησία.
 
Ήδη οι συνολικές κρατήσεις πακέτων της TUI από τη Βρετανία είναι αυξημένες κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για διακοπές στις Κανάριες Νήσους, το Πράσινο Ακρωτήριο, την Κύπρο, την Καραϊβική και το Μεξικό.
 
Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση του ABTA, οι 12 προορισμοί που αξίζει να προσέξουν για το 2016 οι Βρετανοί είναι το Αμπού Ντάμπι, ο Καναδάς, η Κίνα, η Γαλλία, η Χαβάη, η Ισλανδία, το Ιράν, η Νάπολη, το Περού, η Πολωνία, το Κουίνσλαντ στην Αυστραλία και η Σρι Λάνκα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food