Διαγωνισμός για την εικονογράφηση βιβλίου «Ο αστερίας και τ’ αστέρι»

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου προκηρύσσει διαγωνισμό για την εικονογράφηση του βιβλίου «Ο αστερίας και τ’ αστέρι» της Αίγλης Χατζηδημητρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι και Ελλαδίτες καλλιτέχνες, που διαμένουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλλει στον διαγωνισμό μία μόνο πρόταση, η οποία πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του έργου. Όσοι βραβεύτηκαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς εικονογράφησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος μπορούν να συμμετέχουν, αφού έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την προηγούμενη βράβευση τους.

Τα έργα εικονογράφησης πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη 31η Μαρτίου 2023.

Την αξιολόγηση των προτάσεων θα αναλάβει πενταμελής κριτική επιτροπή, η οποία θα συσταθεί από το  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Ο καλλιτέχνης που θα τιμηθεί με το Α’ βραβείο, θα πάρει το ποσό των 1500,00 ευρώ και θα αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου. Η έκδοση προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Το βιβλίο «Ο αστερίας και τ’ αστέρι» διακρίθηκε με το Α’ Βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για Ανέκδοτο παιδικό ή εφηβικό μυθιστόρημα του Κυπριακού Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το οποίο ανέλαβε την έκδοση και διάθεση του.

Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως και το κείμενο του έργου, διατίθενται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία).

Μάθε περισσότερα για τους όρους του διαγωνισμού και την δήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος http://www.boccf.org,  στον σύνδεσμο https://www.boccf.org/el-GR/education/-2/

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά