6ο Cyprus International Tax Conference: Tιμές μεταβίβασης και IP Box

Το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες είναι ο βασικός άξονας ενός γεγονότος που δεν πρέπει να χάσει κανείς και καμιά επαγγελματίας του χώρου. Το 6ο Cyprus International Tax Conference πραγματοποιείται στις 14 Φεβρουαρίου 2023 και στόχο έχει να σκιαγραφήσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν σε νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών.

Ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά ζητήματα όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα.

Εστίαση σε τιμές μεταβίβασης και IP Box

Ο νέος νόμος για τις τιμές μεταβίβασης και ο αντίκτυπός του στις εταιρείες τεχνολογίας απασχολεί ιδιαίτερα τους επικεφαλής επιχειρήσεων εξαιτίας, κυρίως, του γεγονότος ότι  οι κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ 2022 για τις Μεταβιβαστικές Τιμές έχουν ενσωματωθεί στην κυπριακή φορολογική νομοθεσία.

O Χρήστος Α. Θεοφίλου, Partner | International Tax – Transfer Pricing της Taxand Cyprus θα δώσει τα παρόν του και θα μιλήσει για τον νέο νόμο, για τις τιμές μεταβίβασης και τον αντίκτυπο στις εταιρείες τεχνολογίας. Η παρουσίαση ανταποκρίνεται στις πρακτικές ανάγκες των επαγγελματιών και θα επικεντρωθεί στην τιμολόγηση μεταβίβασης και στα άυλα αγαθά, στα IP Box κλπ.

Who is who

Ο Χρήστος Α. Θεοφίλου διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα φορολογίας επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η διάρθρωση ιδιωτικών μετοχών, οι διασυνοριακές επενδύσεις και το διεθνές εμπόριο. Είναι συνεργάτης σε διεθνείς φορολογικές εκδόσεις όπως IBFD, Tax Notes International, Bloomberg Tax και IFA, καθώς και τοπικά. Επιπλέον, είναι μέλος της Επιτροπής Φορολογικού Σχεδιασμού & Πολιτικής ICPAC (Institute of Certified Public Accountants of Cyprus) και ανεξάρτητος λέκτορας για το IBFD και το Tolley’s στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπου οι κύριοι τομείς του είναι το Transfer Pricing και το ADIT Paper 1 Principles of International Tax.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

  • Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία
  • Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα
  • Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι
  • Επενδυτικές Εταιρείες
  • Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης
  • Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς
  • Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly, Deloitte Ltd, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

 

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο