Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

«Ένα από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας»

Το Νοσοκομείο Τροόδους είναι ένα από τα μεγάλα έργα που αφορούν το αγαθό της υγείας, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό το Σάββατο στα εγκαίνια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών και της Κλινικής Φυματίωσης του Νοσοκομείου Κυπερούντας.

Ο Πρόεδρος είπε ότι τα έργα και οι πολιτικές που χάραξε η Κυβέρνηση δείχνουν πόση σημασία πρέπει να δοθεί στις ορεινές κοινότητες, στα κριτήρια, στα κίνητρα, στις υποδομές, στο οδικό δίκτυο, σε όλα όσα θα βοηθήσουν να ανακοπεί η αστυφιλία και να υπάρξει ανάπτυξη και προκοπή στις κοινότητες που κάποτε ανθούσαν.

"Μέσα από την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, μέσα από την οικιστική πολιτική, μέσα από τα κίνητρα που δόθηκαν ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στις κοινότητες τους, μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας και στήριξης της τοπικής παραγωγής, πιστεύω ότι μπαίνουμε σε ένα νέο δρόμο, ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτά που χρωστούμε στους στυλοβάτες του κυπριακού λαού, τις ορεινές μας κοινότητες", ανέφερε.

O Πρόεδρος είπε ότι σε πλείστες τόσες των επαρχιών υπάρχουν πλέον ιατρικά κέντρα, όμως, το πιο σημαντικό από όλα ήταν η εισαγωγή του ΓεΣΥ, το οποίο χωρίς διακρίσεις ανταποκρίνεται ή οφείλει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο υπερδιπλασιαμός του προϋπολογισμού σε σχέση με τον τομέα υγείας, καταδεικνύει και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για ένα θέμα που άλλοτε θα έπρεπε είτε να χρησιμοποιηθούν μέσα, είτε να υπάρξουν αναμονές σε βάρος πάντα της υγείας του λαού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής του  τα πέρασε στις ορεινές κοινότητες, στον Αμίαντο και ότι η Κυπερούντα ήταν μια από τις κοινότητες στις οποίες κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής βίωσε την αγάπη και έδωσε ό,τι ήταν δυνατόν. Όπως, πρόσθεσε, και ο Αγρός και τα Χανδριά και τα  Αγρίδια και η Σολέα και άλλες κοινότητες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη, λέγοντας ότι ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε η Κυβέρνηση με τον Γιάννη Παπαδούρη και "δεν πρέπει να ξεχνούμε και ποτέ να μην παραγνωρίζουμε τους ανθρώπους που συνέλαβαν ιδές και που υιοθέτησαν ιδέες".

O Πρόεδρος εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Νοσοκομείου, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, και όλους όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν ώστε οι σχεδιασμοί να γίνουν με βάση τις ανάγκες και όπως έπρεπε, στους Κοινοτάρχες της περιοχής, στο στο Υπουργείο Υγείας, στους Υπουργούς, στη Γενική Διευθύντρια, σε όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες και με αποφασιστικότητα προώθησαν ώστε να γίνει το έργο.

Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα Δημόσια Έργα, το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο σημαντικά συνεισέφερε στην υλοποίηση του έργου, αλλά και τους εργολάβους.

"Και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες να παρακαλέσω να διευθετηθούν το συντομότερο τα εναπομένοντα, μικρής έκτασης, έργα, τα οποία, ωστόσο, δεν εμποδίζουν τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου", ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρος.

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ