Tιμές μεταβίβασης: Οι εξελίξεις στην Κύπρο και στην παγκόσμια σκηνή

Η τιμολόγηση ενδοομιλικών συναλλαγών με βάση την αρχή ίσων αποστάσεων αποτελεί βασική απαίτηση της φορολογίας εισοδήματος στις περισσότερες (αν όχι όλες) φορολογικές δικαιοδοσίες.  Τα τελευταία χρόνια, οι διεθνείς και τοπικές φορολογικές πολιτικές βασίζονται σε διάφορες δράσεις για να επιτευχθεί πιο ορθολογιστική κατανομή των κερδών των πολυεθνικών επιχειρήσεων με βάση την δημιουργία αξίας και πραγματικής δραστηριότητας.  Συνεπώς, αυξάνονται οι απαιτήσεις διαφάνειας αλλά και συμμόρφωσης για τους φορολογούμενους, κυρίως για τεκμηρίωση της πολιτικής τιμολόγησης  των ενδοομιλικών συναλλαγών που εφαρμόζουν και παροχή πληροφοριών στις φορολογικές αρχές.  Ταυτόχρονα, οι φορολογικοί έλεγχοι καλύπτουν εκτενέστερα τα θέματα τιμολόγησης ενδοομιλικών συναλλαγών και διευρύνεται η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών.  

Σε αυτό το μεταβαλλόμενο φορολογικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν και την αβεβαιότητα που προκαλείται από τις γεωπολιτικές προκλήσεις, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, τις αυξήσεις στον πληθωρισμό και τα επιτόκια, τις επιπτώσεις που έφερε η πανδημία στο επιχειρείν και στους εργοδοτούμενους καθώς και την καλπάζουσα τεχνολογική αναβάθμιση.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση που αφορά στα πιο πάνω και στην επίδρασή τους, στην τοπική αγορά, θα λάβει χώρα στο  6ο Cyprus International Tax Conference. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η  Ιωάννα Στυλιανίδου, Director, Head of Transfer Pricing της PwC Cyprus θα αναλύσει τις εξελίξεις στον τομέα φορολογικής πολιτικής σε σχέση με την τιμολόγηση ενδοομιλικών συναλλαγών στην Κύπρο και διεθνώς και θα εξηγήσει το πώς επηρεάζονται και τι δράσεις πρέπει να λάβουν οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Who is who

Η Ιωάννα Στυλιανίδου είναι Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (FCA) και του Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και πτυχίου Bachelor στη Λογιστική (University of East Anglia, UK). Επί του παρόντος είναι Director, Head of Transfer Pricing της PwC Cyprus  και έχει εκτενή εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε εξέχουσες πολυεθνικές και περιφερειακές εταιρείες για την ανάπτυξη μοντέλων και πολιτικών TP, βοηθώντας στην προετοιμασία της τεκμηρίωσης TP για ενδοομιλικές συναλλαγές, επίλυση διαφορών κ.α.

Συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων

Πρόσφορο έδαφος για διαδραστική συζήτηση ανάμεσα στην επιχειρηματική κοινότητα και τους φορείς εξουσίας θα προσφέρει, πάντως, το  6ο Cyprus International Tax Conference. Το γεγονός που θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου στο Hilton Nicosia θα αναδείξει και φέτος τα πλέον κρίσιμα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν την οικονομία. Kορυφαίοι κεντρικοί ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό δήλωσαν ήδη το παρών τους σε ένα Συνέδριο που κερδίζει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διακεκριμένους επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς.

Κεντρικός άξονας συζήτησης του πολυαναμενόμενου γεγονότος αποτελεί  το εξελισσόμενο φορολογικό τοπίο και η προσαρμογή σε νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, το Συνέδριο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει κρίσιμες φορολογικές εξελίξεις, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ΟΟΣΑ και άλλες αρχές προχωρούν σε νέες φορολογικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν τις οικονομίες των μελών, ουσιαστικά.

Οι ειδικοί του Κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή για να μοιραστούν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες και επικείμενες φορολογικές εξελίξεις όπως το BEPS 2, τα φορολογικά κίνητρα ως μέσο δημοσιονομικής πολιτικής, τις τιμές μεταβίβασης, την οδηγία Unshell και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι στο Συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους φοροτεχνικούς επαγγελματίες και στελέχη του κλάδου των οικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και παρακολουθείστε από κοντά συζητήσεις σχετικά με τα φορολογικά κίνητρα του μέλλοντος, τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό τοπίο της Κύπρου για εναρμόνιση με ευρωπαϊκές οδηγίες και δείτε από κοντά αρμοδίους να παρουσιάζουν θέματα όπως το πλαίσιο BEFIT και την εφαρμογή του DAC 7 σε ψηφιακές πλατφόρμες. Η ψηφιοποίηση του φορολογικού τομέα αποτελεί, εξάλλου, μεγάλο μέρος της συζήτησης και επομένως θα απασχολήσει εκτενώς το επερχόμενο γεγονός. 

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και πιο συγκεκριμένα σε ανώτερα στελέχη από φορολογικές και νομικές υπηρεσίες όπως:

  • Λογιστικές, Ελεγκτές και Φοροτεχνικές Γραφεία
  • Τράπεζες και άλλα Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα
  • Δικηγορικά γραφεία και Νομικοί Σύμβουλοι
  • Επενδυτικές Εταιρείες
  • Παρόχους Υπηρεσιών Εμπιστοσύνης
  • Παρόχους Εταιρικών Υπηρεσιών
  • Αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές
  • Τοπικούς και Ευρωπαϊκούς Ρυθμιστικούς Φορείς
  • Οικονομικούς Διευθυντές από μεγάλες εταιρείες από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

Για το πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Altis Compliance & Practice Management, Bank of Cyprus, Taxand Cyprus

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Baker Tilly, Deloitte Ltd, EY Cyprus, KPMG Cyprus, PwC Cyprus, RSM Cyprus

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Certified Fraud Examiners (ACFE), Cyprus Bar Association, CFA Society Cyprus, Cyprus Fiduciary Association (CYFA), Cyprus Institute of Internal Auditors, The Cyprus Integrity Forum (CIF), Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά