CARDET: Δωρεάν διαδικτυακή διάλεξη για θετική συμπεριφορά στο σπίτι

Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Νεόφυτος Χαραλάμπους, διοργανώνουν διαδικτυακή διάλεξη με θέμα την προώθηση θετικών συμπεριφορών στο σπίτι, βελτιώνοντας έτσι τις σχέσεις γονέων με τα παιδιά τους. Η δωρεάν διάλεξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, θα ενημερώσει τους γονείς για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις προσεγγίσεις και μεθόδους του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς στο σπίτι.

Το επιστημονικά τεκμηριωμένο Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (PBS), είναι μια προσέγγιση η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών αξιών και κοινών κωδικών επικοινωνίας μεταξύ των παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών. Για να επιτευχθεί αυτό, το Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των θετικών συμπεριφορών των ατόμων (συμπεριφορές που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή επίδοση, την υγεία, την κοινωνική και την οικογενειακή επιτυχία).

Κατά τη διάλεξη, οι εισηγήτριες  Μηλίτσα Νικηφόρου και Άντρη Αγαθοκλέους, θα παρουσιάσουν βασικές παραμέτρους και απλά βήματα που μπορεί να εφαρμόσει κάθε γονιός στο σπίτι του. Οι παρουσιάσεις τους θα βασιστούν στην εξειδίκευση τους στον τομέα καθώς και στις εμπειρίες που έχουν συλλέξει μέσω της εφαρμογής του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (SWPBS: School – Wide Positive Behavior Support) σε 16 νηπιαγωγεία στην Κύπρο. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από 2021, καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην εκμάθηση θετικών συμπεριφορών αλλά και στην αλλαγή της κουλτούρας των παιδιών και γενικότερα των σχολείων που την εφαρμόζουν. Τα σχολεία που εφαρμόζουν το Σύστημα αναφέρουν πιο θετικές σχέσεις στην σχολική κοινότητα, μεγιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, πιο χαρούμενους εκπαιδευτικούς και παιδιά, καθώς και βελτίωση στο σχολικό κλίμα. 

Επενδύοντας και κτίζοντας στην επιτυχία του προγράμματος, οι διοργανωτές επιθυμούν να συμβάλλουν στην προώθηση της συγκεκριμένης προσέγγισης και στο πλαίσιο του σπιτιού. Ακολουθώντας παρόμοιο σύστημα κανόνων σε σχολείο και σπίτι, βοηθά στην πιο εύκολη προσαρμογή των παιδιών, προσφέροντάς τους την αίσθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας. Η γονική εμπλοκή, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής των παιδιών έτσι και στο Σύστημα, είναι σημείο κλειδί για την επιτυχία των παιδιών και την ενεργό εμπλοκή τους.

Η διάλεξη απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, ωστόσο θα είναι ανοικτή για το κοινό, για όποιον/αν ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM.  Κάντε την εγγραφή σας μέσω του συνδέσμου εδώ.

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού