Π. Γεωργιάδης: Ο φαρμακοποιός είναι σύμμαχος στην υγεία των πολιτών

«Ο φαρμακοποιός είναι ο πιο προσβάσιμος λειτουργός υγείας και σύμμαχος στην υγεία των πολιτών», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Πλούταρχος Γεωργιάδης, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ανάγκες των πολιτών σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους θα αυξηθούν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του 5oυ Συνεδρίου Φαρμακοποιών, εξέφρασε αρχικά τη στήριξη του Συλλόγου προς τους εμπλεκόμενους φορείς, τη φοιτητική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας για εμπλουτισμό των φαρμακευτικών τους γνώσεων.

«Οι ανάγκες για εξυπηρέτηση των πολιτών αυξάνονται και συνεχώς εμφανίζονται νέες προκλήσεις», διαπίστωσε στη συνέχεια.

Τόνισε, ωστόσο, ότι οι φαρμακοποιοί διαχειρίζονται άριστα τα φάρμακα μέσα από λογισμικά του ΓεΣΥ. Επιπλέον, νέα εποχή μετέτρεψε τον φαρμακοποιό σε έναν λειτουργό υγείας ο οποίος δίνει συμβουλές και εξυπηρετεί τους πολίτες, δήλωσε.

Έκανε ακόμη ανασκόπηση της περιόδου της πανδημικής κρίσης, όταν άνω των 500 φαρμακείων στην Κύπρο διενεργούσαν τεστ κορωνοϊού.  «Το φαρμακείο είναι έτοιμο να προσφέρει πολλά για να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας και όχι μόνο», είπε ο  Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ακολούθως, επικεντρώθηκε στο ζήτημα εμβολιασμού των πολιτών για να πει πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι εποχιακοί εμβολιασμοί γίνονται στα φαρμακεία της γειτονιάς. «Ο φαρμακοποιός είναι ο πιο προσβάσιμος λειτουργός υγείας και σύμμαχος στην υγεία των πολιτών», είπε, σχολιάζοντας, τέλος, τη σημασία που έχει η ομοιόμορφη διασπορά φαρμακείων για καλύτερη πρόσβαση των πολιτών.

Δειτε Επισης

Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες