Προοπτικές και προκλήσεις για τον κλάδο των logistics

Όλα όσα αφορούν στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics, τέθηκαν επί τάπητος στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου στη Λευκωσία.

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι πιο σημαντική από ποτέ, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ECR Cyprus, Μικέλλης Χρίστου, επισημαίνοντας ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την προστασία της επιχείρησης και την παροχή γερών θεμελίων για μελλοντική ανάπτυξη. 

Από πλευράς του ο Αντώνης Βαρνάβα, business development manager της FGA Cargo Logistics Ltd, έκανε εκτενή αναφορά στο κόστος των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς η ακριβής πρόβλεψή του μπορεί να βοηθήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων από τις εταιρείες.

Νέα μοντέλα διανομής logistics μπορούν ν’ αποτελέσουν ανάχωμα στην ακρίβεια, διαμήνυσε ο Πέτρος Βασιλόπουλος, executive director της G.A.P. Vassilopoulos Group. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σημαντικές αδυναμίες στην Κύπρο, σ’ ό,τι αφορά τις διανομές logistics.

Τα προβλήματα στον παραδοσιακό τρόπο διανομής ανέλυσε ο Κωνσταντίνος Χριστούδιας, IT business development manager της Christoudias Logistics, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με παραγωγικότητα.

Σχετικά με την τεχνολογία των πράσινων logistics μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Frotcom Cyprus Ltd, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, εξηγώντας ότι η βιομηχανία παράγει το 24% των παγκόσμιων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στη συνεργασία προμηθευτών και λιανεμπόρων. 

Στιγμιότυπα από το 16ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics:

 

Οι χορηγοί του συνεδρίου στο InBusiness TV για τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των logistics:

 

Δειτε Επισης

Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY