Γ. Καραβέλλας: To Merchandising, αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής

Αναπόσπαστο μέρος μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας τροφοδοσίας αποτελεί το Merchandising. Η επάρκεια αποθεμάτων είναι κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας με ιδιαίτερες προκλήσεις την τρέχουσα περίοδο.

Η ζημιογόνα επίδραση των ελλείψεων στην εικόνα του καταστήματος και πώς επηρεάζει την πιστότητα των καταναλωτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρουσίασης του Managing Director, TargetPlus Merchadising Services Division, Γιώργου Καραβέλλα, ο οποίος μίλησε στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics για την αναγκαιότητα των επιχειρήσεων επαναπροσδιορισμού και αναπροσαρμογής του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

Όπως διαπίστωσε, το σωστό Merchadising επιφέρει σημαντικά οφέλη. Στα πλεονεκτήματα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι υψηλότερες πωλήσεις, ο ταχύτερος κύκλος εργασιών αποθεμάτων, ο περισσότερος χρόνος παρουσίας για τους πελάτες εντός καταστήματος, η μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και ενίσχυση της αξιοπιστίας της.

«Το Merchandising είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ολιστικής αλυσίδας εφοδιασμού του λιανικού εμπόριου», είπε χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καραβέλλας τόνισε, ωστόσο, ότι η αποτελεσματικότητα του merchandising εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων, παραθέτοντας αιτίες μη επαρκούς στοκ στα ράφια των καταστημάτων.

Tέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη όπως η ελκυστικότητα του επαγγέλματος του Merchadising αυξηθεί. Για να επιτευχθεί είναι αναγκαίο, είπε, η αμοιβή για αυτή τη θέση να είναι άνω του εθνικού κατώτατου μισθού, ενώ μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει η εκπαίδευση των εν λόγω εργαζομένων, σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και η τεχνολογία. Η εστίαση στις προοπτικές προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης θα ενισχύσουν, επίσης, τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή, με σημαντικά οφέλη για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Δειτε Επισης

Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού