Προς νέα χρεοκοπία στα cryptos: Οδεύει σε πτώχευση η Genesis

H Genesis Global Capital «στρώνει τον δρόμο» για την υποβολή αιτήματος χρεοκοπίας ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρουν πρόσωπα με γνώση του θέματος, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων της Digital Currency Group βρίσκεται σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω κρίσης ρευστότητας, όπως μετέδιδε νωρίτερα το πρακτορείο.

Εκπρόσωποι της Genesis Global Capital δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο, καθώς οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Οι οικονομικές πιέσεις στην DCG του Μπάρι Σίλμπερτ άρχισαν μετά την κατάρρευση του hedge fund, Three Arrows Capital. Η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, αμέσως μετά την πτώχευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, όπου η Genesis διατηρούσε ορισμένα από τα κεφάλαιά της.

Οι αποτυχίες αυτές είχαν μεγάλες επιπτώσεις στην στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini Trust, που διευθύνεται από τους Κάμερον και Τάιλερ Γουίνκλβος.

Το Gemini Earn – μια υπηρεσία που επέτρεπε στους χρήστες του Gemini να έχουν απόδοση για τον δανεισμό των νομισμάτων τους μέσω του Genesis – σταμάτησε επίσης τις εξαργυρώσεις.

Οι πιστωτές, η Genesis και η DCG αντάλλαξαν αρκετές προτάσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η εταιρεία επεξεργάζεται σχέδιο αναδιάρθρωσης και έχει ανταλλάξει προτάσεις με τους πιστωτές της, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προτείνει τη λήψη ενός συνδυασμού μετρητών και μετοχών από την DGC.

Η DCG είπε στους μετόχους ότι αναστέλλει τα τριμηνιαία μερίσματα σε μια προσπάθεια διατήρησης μετρητών, σύμφωνα με επιστολή της 17ης Ιανουαρίου προς τους μετόχους.

Δειτε Επισης

Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες