Τα φαρμακεία της γειτονιάς εξελίσσονται σε κέντρα υγείας

Νέες προκλήσεις δημιουργούν για τον φαρμακευτικό τομέα νομοθεσία και ρυθμιστικά ζητήματα. Οι επαγγελματίες του χώρου καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα νέο περιβάλλον που προωθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΕ. Η νέα φαρμακευτική στρατηγική για μια δυνατή ΕΕ Υγείας που παρουσιάστηκε λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, θα διασφαλίσει ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε καινοτόμα και οικονομικώς προσιτά φάρμακα, και θα στηρίξει την ανταγωνιστικότητα, την καινοτόμο ικανότητα και τη βιωσιμότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας της ΕΕ. Η στρατηγική θα επιτρέψει στην Ευρώπη να καλύψει τις φαρμακευτικές της ανάγκες, μεταξύ άλλων σε περιόδους κρίσης, μέσω ισχυρών αλυσίδων εφοδιασμού. Η στρατηγική, η οποία αποτελεί βασική συνιστώσα της οικοδόμησης μιας ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, θα συμβάλει επίσης, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Κομισιόν, στη δημιουργία ενός φαρμακευτικού συστήματος της ΕΕ που θα είναι θωρακισμένο έναντι των προκλήσεων του μέλλοντος και ανθεκτικό στις κρίσεις.

Τις νέες αυτές συνθήκες καλούνται να ακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί. Το κοινό όραμα «αγγίζει» τις καθημερινές εργασίες του κάθε φαρμακείου, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και ο ρόλος του φαρμακείου της γειτονιάς για επίτευξη των μεγαλεπήβολων ευρωπαϊκών στόχων, γίνεται πιο σπουδαίος από ποτέ. Έτσι και στην Κύπρο. Το φαρμακείο του μέλλοντος με βάση τις αλλαγές στον χώρο καθώς και το νέο τοπίο που δημιούργησε στην χώρα μας το ΓεΣΥ θα αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης στρογγυλής Τραπέζης που φιλοξενεί το 5ο Συνέδριο Φαρμακοποιών.

Κρατικοί αξιωματούχοι και άλλοι συναρμόδιοι φορείς θα αναλύσουν τις προκλήσεις και τις προοπτικές της μετατροπής των φαρμακείων της γειτονιάς σε κέντρα υγείας. Υπάρχει η δυνατότητα να παρέχονται μερικές ιατρικές υπηρεσίες εντός του φαρμακείου ή και να εξυπηρετήσει έκτακτα περιστατικά αλλά και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού; Τις σκέψεις τους για το θέμα αλλά και για την μεγάλη εικόνα, θα μοιραστούν με το κοινό οι Πλούταρχος Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ιωάννης Κκολός, Φαρμακοποιός και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μετεγκριτικών Διαδικασιών και Κλινικών Δοκιμών στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας,  Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) και Δρ. Παναγιώτης Πέτρου, Ανώτερος Λειτουργός, στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.  Τη συζήτηση θα συντονίζει ο Δρ. Χρίστος Πέτρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, και Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 Η νέα πραγματικότητα

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 διαδικτυακά και στοχεύει στην παρουσίαση της νέας πραγματικότητας για τον ρόλο του φαρμακοποιού στη μετα-COVID 19 εποχή. Κατά τη διάρκεια του γεγονότος θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν τους επαγγελματίες του κλάδου καθώς και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Το Συνέδριο, μεταξύ άλλων, σκοπεύει να αναλύσει το πώς τα φαρμακεία συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επηρεάζουν το φαρμακείο του μέλλοντος. Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει σχετική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα εστιάσει στις προκλήσεις, τις προοπτικές και τη νέα διάσταση στις υπηρεσίες . Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες στον χώρο ως προς τις εξελίξεις σε νομοθετικά και ρυθμιστικά θέματα και σε νέες οδηγίες από την ΕΕ κ.α.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς (Ιδιώτες και Κυβερνητικούς), βοηθούς φαρμακείων,  Στελέχη Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και άλλων Κυβερνητικών Τμημάτων,  Διευθυντικά Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες και Εταιρείες Εισαγωγής & Διανομής Φαρμάκων και Ιατρικών Προϊόντων & Υπηρεσιών,  Στελέχη από Φαρμακοβιομηχανίες παραγωγής και διανομής φαρμάκων και άλλων ιατρικών προϊόντων,  Στελέχη από Ιδιωτικές Κλινικές και Νοσοκομεία, γιατρούς, στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών, Ιατρικούς επισκέπτες και Ακαδημαϊκούς.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Remedica Ltd

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: University of Nicosia

Yποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν