Γρ. Διασύνδεσης Παν. Νέαπολις Πάφος: Αρωγός στην καθοδήγηση φοιτητών

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας.

Κύρια αποστολή του Γραφείου είναι η ενημέρωση των φοιτητών και φοιτητριών για θέσεις τοποθέτησης σε φορείς που είναι συναφείς με το αντικείμενο σπουδών τους, η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής για το σχεδιασμό της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας, η διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων επαγγελματικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και εκδηλώσεων σταδιοδρομίας και Καριέρας.

Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους και έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν το μάθημα της τοποθέτησης στα προγράμματα σπουδών που προσφέρεται και στη συνέχεια να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 2BECONNECTED, ώστε να αιτηθούν στις θέσεις τοποθέτησης που έχουν αναρτηθεί από τις διάφορες εταιρείες ανά ειδικότητα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και υπάρχει πάντα καθοδήγηση από το Γραφείο Διασύνδεσης σε κάθε περίπτωση και το μάθημα της τοποθέτησης προσφέρεται σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2018 που έχουν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις φοιτητών, το 59% από τις ολοκληρωμένες τοποθετήσεις έχει ήδη εργοδοτηθεί, είτε σε εταιρείες που είχαν τοποθετηθεί είτε σε άλλους φορείς, παίζοντας ρόλο η «μικρή» εργασιακή εμπειρία που απέκτησαν από την τοποθέτησή τους.

Αδιαμφησβήτητα, ο ρόλος του είναι σημαντικός, καθώς οι φοιτητές αποκτούν την αισιοδοξία που απαιτείται για να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με μεγαλύτερη ευκολία.

Τα Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, λειτουργούν στο πλαίσιο του ομώνυμου Έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη λειτουργία τους, συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της σύνδεσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές της ανάγκες, προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου.

 

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;