Η εφοδιαστική αλυσίδα στην online εποχή

Η ικανότητα ενός διαχειριστή εφοδιαστικής αλυσίδας να προβλέπει το αύριο είναι ανεκτίμητη. Η οικονομία, οι γεωπολιτικές αναταράξεις, η κλιματική αλλαγή και η δημόσια υγεία συνεχίζουν να αλλάζουν τις ισορροπίες στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού με απρόβλεπτους τρόπους. Για να το θέσουμε αλλιώς, η ικανότητα πρόβλεψης του μέλλοντος είναι μία από τις ευθύνες που βαραίνει τους διευθυντές εφοδιαστικής αλυσίδας της σημερινής εποχής και που καθορίζει την επιτυχία τους στην αγορά.

Υπό το φως αυτών των προκλήσεων, οι διαχειριστές της εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να είναι προορατικοί όσον αφορά στην προετοιμασία για το μέλλον και να διασφαλίζουν ότι διαθέτουν την κατάλληλη τεχνολογία για να υποστηρίξουν τις δραστηριότητες της εταιρείας τους. Ως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν τις υφιστάμενες διαδικασίες για να αποκτήσουν ευελιξία. Αρκεί να προσέξουν και να παρακολουθούν στενά τις επιτυχημένες… συνταγές.

Ένα άκρως ενδιαφέρον case study αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον του κοινού που θα παραστεί στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics ο Μάριος Χριστοδούλου, Head of Quick Commerce της Foody. Ο κ.Χριστοδούλου δήλωσε το παρών του την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Hilton Nicosia για μια παρουσίαση ενός case study που θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες των logistics του online groceries με άμεση παράδοση. Ο ομιλητής θα εξηγήσει στο κοινό τον τρόπο μέσω του οποίου η χρήση της τεχνολογίας και των dark store μπορεί να συμβάλει στο να κερδίσουν οι επιχειρήσεις το στοίχημα του last mile.

Eμπειρία σε δύο κλάδους

Ο Μάριος Χριστοδούλου είναι o Head of Quick Commerce στο Foody, όπου καταπιάνεται με την ανάπτυξη και διαχείριση του Foody Market και των local stores.Οι εμπειρίες του αφορούν στους δύο κλάδους που σπούδασε και εργάστηκε, Supply Chain Management και Sports Management. Η εμπειρία του σε θέματα Εφοδιαστικής Αλυσίδας προέρχεται από τη θέση του Logistics Consultant στην Planning στην Ελλάδα, όπου συμμετείχε σε έργα logistics and distribution networks, warehouse master layout, business process re-engineering και στη χάραξη του 10ετούς στρατηγικού σχεδίου μεταφορών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, και τη θέση του Sales Executive & Freight Canvasser στην Nakufreight (Kuehne + Nagel) στην Κύπρο. Στον τομέα του αθλητισμού εργάστηκε στο άθλημα του skydiving στην Αυστραλία και διετέλεσε ως Επιχειρησιακός Διευθυντής του ΑΠΟΕΛ για σειρά ετών. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc Supply Chain Management από το Arizona State University, USA και MBus International Sport and Event Management από το University of Queensland, Australia.

Προκλήσεις και ευκαιρίες

Το σπουδαίο γεγονός διεξάγεται έχοντας ως στόχο να αναδείξει τις προοπτικές και τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην βιομηχανία η οποία μετά την COVID-19, αντιμετωπίζει ακόμη μια μεγάλη διαταραχή εξαιτίας σε ένα μεγάλο βαθμό, του πολέμου στην Ουκρανία.  Αφορά σε Επιχειρηματίες, Διευθυντικά Στελέχη, Στελέχη Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Logistics, Αποθήκευσης και Διανομής, Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων, HR και Operations από επιχειρήσεις εμπορίου και λιανεμπορίου, όπως:

· Υπεραγορές

· Εταιρείες Παραγωγοί, Εισαγωγείς, Προμηθευτές, Διανομείς Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης

· Εταιρείες 3PL και Merchandising

· Άλλες Κατηγορίες Λιανικού Εμπορίου

o Καταστήματα Ένδυσης και Υπόδησης

o Πολυκαταστήματα

o Αλυσίδες Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών

· Σύμβουλοι Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας

· Εταιρείες πάροχοι λύσεων Τεχνολογίας για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Πληροφορίες

Χορηγοί και Εκθέτες: Christoudias Logistics, Datatech, Demetriades Handling, FGA Cargo Logistics, Frotcom, G.A.P Vassilopoulos Group, Hellenic Bank, Mantis, Phil. Andreou Public Ltd

Υποστηρικτής: ΙMR/University of Nicosia™

Με την στήριξη: ECR Cyprus, Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, Σύνδεσμος Τελωνειακών Πρακτόρων και Διαμεταφορέων Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών

Οργανωτής: ΙΜΗ

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ)

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Βusiness και πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα