Συνεργασία ΙΝΓΚ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνέχεια της Συμφωνίας Συνεργασίας του περασμένου Σεπτεμβρίου, ανανέωσαν τη δεκαετή συνεργασία που ήταν σε εφαρμογή μέχρι τώρα, για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Κλινικό Τμήμα του ΙΝΓΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, η Συμφωνία υπογράφηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023, από τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού και από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητή Άδωνι Ιωαννίδη.

Η συνέχιση της συνεργασίας και η επίσημη επισφράγισή της είναι αμοιβαία επιθυμία των δυο μερών και εδραιώνει τις μεταξύ τους συνέργειες δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

«Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, αφού αναγνωρίζεται έμπρακτα το έργο και η συμβολή του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, το οποίο συμβάλει στην εκπαίδευση των φοιτητών προσφέροντάς τους μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση, δίδοντάς τους παράλληλα τα μέσα για να ολοκληρώσουν στο έπακρο τις σπουδές τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ομαλή ένταξή τους στο ιατρικό επάγγελμα» ανέφερε ο Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού.

Σημείωσε δε ότι «οι δύο οργανισμοί θα μπορούν να επωφεληθούν ακόμη περισσότερο, στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα με την επέκταση της συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Καθηγητής Άδωνις Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην παροχή ευκαιριών στους φοιτητές της για ψηλού επιπέδου κλινική εκπαίδευση και με χαροποιεί ιδιαίτερα η ανανέωση της συνεργασίας εκπαίδευσης με το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

«Το Ινστιτούτο και η Ιατρική Σχολή μοιράζονται την προσήλωση στην αριστεία όσον αφορά την εκπαίδευση, την έρευνα και την προσφορά προς την κοινωνία και προσβλέπω στην περεταίρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο οργανισμών», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας