Πρώτη διεθνής συνεργασία για το AUB Mediterraneo που έρχεται στην Πάφο

Την αμοιβαία επιθυμία τους για στενή συνεργασία σε όλους τους Ακαδημαϊκούς τομείς εξέφρασαν χθες τα Πανεπιστήμια AUB Mediterraneo και Trinity College of Dublin.

Στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στις προσωρινές εγκαταστάσεις του AUB Mediterraneo, στο Pafos Innovation Center, τριμελής αντιπροσωπεία του καταξιωμένου Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας με επικεφαλής την Αντιπρόεδρό του, αρμόδια για τις Διεθνείς Συνεργασίες Emma K. Stokes, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του American University of Beirut-Mediterraneo Καθηγητή Wassim El Hajj και τον Καθηγητή Arne Dietrich, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς την προοπτική αυτή. Την Αντιπροσωπεία του Ιρλανδικού Πανεπιστημίου συνόδευε στην Πάφο ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Conor Long.

Τα δύο Πανεπιστήμια αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επίσημη Πιστοποίηση του AUB Mediterraneo από τους αρμόδιους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών λίγων μηνών.

Το Μνημόνιο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών, τη διεξαγωγή κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, την από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.

Σημειώνεται ότι το φημισμένο Trinity College Dublin διατηρεί ήδη στενή και δημιουργική συνεργασία με το μητρικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και είναι στη βάση της εμπειρίας αυτής που εξέφρασε την έντονη επιθυμία για ανάλογη συνεργασία με το AUB Mediterraneo.  

Όπως είναι γνωστό, το AUB Mediterraneo θα αρχίσει τη λειτουργία του και θα δεχτεί τους πρώτους φοιτητές στην Πάφο τον Αύγουστο του 2023.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας