Ο όμιλος Thanos Hotels & Resorts προσφέρει πίσω στην κοινότητα

Με εμπειρία πέραν των 50 χρόνων στη ξενοδοχειακή βιομηχανία και με γνώμονα την άκρως επιτυχημένη λειτουργία των υπερπολυτελών ξενοδοχείων που ήδη διαθέτει στην Πάφο, ο Όμιλος Thanos Hotels and Resorts δεν θα μπορούσε να μην δραστηριοποιείται ενεργά και με θέματα που αφορούν το ευρύτερο σύνολο. Επιβεβαιώνοντας την κοινωνική του ταυτότητα, ο Όμιλος αγκαλιάζει τον πολιτισμό και τις τέχνες, παρέχει ευκαιρίες για ενίσχυση του μορφωτικού επιπέδου της νέας γενιάς και συμβάλλει στην ευημερία των ζώων, μέσα από δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που υιοθετεί.

 

Υποτροφίες για στήριξη της νέας γενιάς

Με έμπνευση το όραμα και την αγάπη του αείμνηστου ιδρυτή του ομίλου, Αλέκου Μιχαηλίδη για τη μόρφωση της νέας γενιάς, ο Όμιλος συνεργάζεται με το Round Table 7 Paphos και παρέχει, εδώ και τρία χρόνια, υποτροφίες μεταπτυχιακού επιπέδου σε φοιτητές και φοιτήτριες που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Στο πλαίσιο της στήριξης και επένδυσης στη νέα γενιά του τόπου, έχουν δοθεί -μέχρι στιγμής- δέκα υποτροφίες, συνολικής αξίας €84,000, σε αριστούχους φοιτητές/τριες με καταγωγή από την επαρχία Πάφου, οι οποίοι είδαν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού. Ο Όμιλος σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στο κοινό ταμείο υποτροφιών, ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν.

 

 
Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών

Η φιλοσοφία της Thanos Hotels and Resorts είναι να συμμετέχει η τοπική κοινωνία στις δράσεις του ξενοδοχείου. Με έμπνευση από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017», ο Όμιλος άρχισε να στηρίζει πολιτιστικά δρώμενα στην Πάφο ως χορηγός φιλοξενίας και ακολούθως προσφέροντας πλατφόρμα στήριξης σε ντόπιους καλλιτέχνες. Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε αμέσως από το προσωπικό του Ομίλου, τους κατοίκους της Πάφου και τους τουρίστες, καθιστώντας την σε θεσμό. Από την έναρξη του προγράμματος, το 2017, μέχρι τώρα, έχουν διοργανωθεί περισσότερες από 40 διαφορετικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων δεκάδες καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα έργα τους και την τέχνη με την οποία καταπιάνονται, όπως φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, συγγραφή βιβλίων, κ.α.

 

  

 
Ευημερία των ζώων = Κομμάτι της κουλτούρας του Ομίλου

Η ευημερία των ζώων, αποτελούσε ανέκαθεν κομμάτι της κουλτούρας του Thanos Hotels and Resorts, με τα ξενοδοχεία του Ομίλου να είναι φιλικά προς τους σκύλους και να προσφέρουν όλες τις ανέσεις στους τετράποδους φίλους των επισκεπτών. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των δράσεων ΕΚΕ που υιοθετεί, ο Όμιλος έχει αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση της «SIMBA Animal Aid Cyprus», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, αφιερωμένης στη διάσωση ζώων που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω εγκατάλειψης.
 

 

Η SIMBA στηρίζει και καλύπτει όλες τις ανάγκες του καταφυγίου σκύλων «Unified» που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, δίνοντας έτσι στα αδέσποτα μια δεύτερη ευκαιρία για να βρουν ένα παντοτινό σπίτι και να αγαπηθούν. Συγκεκριμένα, γύρω στα 400 σκυλιά, κατά μέσο όρο, υιοθετούνται κάθε χρόνο. Επιπλέον, η συμβολή του προσωπικού του Ομίλου είναι τεράστια, αφού έχει αγκαλιάσει ζεστά αυτή την προσπάθεια, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες που επιτρέπουν την παροχή φροντίδας και αγάπης σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που καταλήγουν στο καταφύγιο, στερούμενα της ανθρώπινης συντροφιάς και προσοχής.


Προώθηση αυθεντικών κυπριακών προϊόντων

Η ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγούς και κοινοτικές οργανώσεις, αποτελεί επίσης βασικό κεφάλαιο για τον Όμιλο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα της Thanos Hotels and Resorts επενδύει στην ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων μέσω ειδικά προσαρμοσμένων προσπαθειών και ενεργειών, στηρίζοντας έμπρακτα την παραγωγή και προώθηση αυθεντικών κυπριακών προϊόντων.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»