Συνάντηση Cyprus Integrity Forum με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε με το Cyprus Integrity Forum (CIF) στις 28 Νοεμβρίου στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσουν ατζέντα σημαντικών θεμάτων. Το CIF εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Μάριο Σκανδάλη και τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μπράνκα Βαν Ντερ Λίντεν.

Η αντιπροσωπεία του CIF προσκόμισε στον Πρόεδρο το Μανιφέστο επίσημων θέσεων όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για πάταξη της διαφθοράς και επιβεβαίωσε ότι ως οργανισμός θα παραμείνει αρωγός και δυναμικός υποστηρικτής των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για αποτελεσματική υλοποίηση των εισηγήσεων τους για την προώθηση της ακεραιότητας και της διαφάνειας.

Πρόσθετα, η αντιπροσωπεία του CIF επεσήμανε τη σημαντικότητα πραγματικών δράσεων από μέρους της πολιτείας για:

• Προληπτική δράση και όχι απλά να αντιδρούμε στα διάφορα συμβάντα διαφθοράς,

• Ολιστική προσέγγιση και όχι απλά να ενσκήπτουμε σε μεμονωμένα συμβάντα διαφθοράς,

• Παραδειγματική τιμωρησία αυτών που αποδεδειγμένα κρίνονται ένοχοι για να δοθούν και τα ανάλογα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, η Αντιπροσωπεία του CIF, εξέφρασε τις ευχαριστίες του οργανισμού προς τον Πρόεδρο για τις τελευταίες πρωτοβουλίες που τελεσφόρησαν και που αφορούσαν την ψήφιση του Νόμου για Προστασία των Πληροφοριοδοτών αλλά και για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Κατά της Διαφθοράς που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Δεκεμβρίου, το Cyprus Integrity Forum θα ήθελε να δηλώσει τη σθεναρή υποστήριξη του προς όλους τους φορείς της Κοινωνίας, των Επιχειρήσεων και της Πολιτείας, που μάχονται ενάντια στη διαφθορά και που εργάζονται για μια πιο διαφανή και ηθική κοινωνία.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα