Γρ. Διασύνδεσης: Άριστη ευκαιρία συνδυασμού θεωρίας με πράξης

Για την εμπειρία των φοιτητών, όσον αφορά τις τοποθετήσεις τους σε επιχειρήσεις και οργανισμός, μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick μίλησε στο In Business TV, ο Κωνσταντίνος Κουρούπης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής.

O κ. Κουρούπης ανέφερε πως οι φοιτητές κατά την διάρκεια των σπουδών τους είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη θεωρία με την πράξη. Την ίδια ώρα, σημείωσε πως κατάφεραν να γνωρίσουν από κοντά και να έρθουν σε επαφή με διάφορους κλάδους, αλλά και άτομα της επιχειρηματικής κοινότητας.

Αναλύοντας τα οφέλη του Έργου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, οι φοιτητές είδαν τις ιδιαιτερότητες που  κρύβει η επαγγελματική ζωή στην πράξη, έμαθαν μυστικά από την επαγγελματική σταδιοδρομία, πήραν συμβουλές από διακεκριμένες προσωπικότητες που θα τους βοηθήσουν μετέπειτά στον επαγγελματικό τους βίο και μυήθηκαν πιο εύκολα στον χώρο της εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουρούπης τόνισε ότι οι τοποθετήσεις των φοιτητών είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσαν να έχουν για την ομαλή τους μετάβαση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, καθώς με την τριβή τους καθημερινά σε ένα χώρο εργασίας εξειδικεύονται στο αντικείμενο τους, ενώ αρκετοί από τους φοιτητές μετά το τέλος των σπουδών τους σταδιοδρομούν στα γραφεία που τοποθετήθηκαν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη:

Πώς οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, εκμεταλλεύτηκαν το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας»;

Υπήρξε άριστη διεκπεραίωση του Έργου Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι οι φοιτητές καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών τους επισκέφτηκαν γραφεία επαγγελματικής σταδιοδρομίας και συνδύασαν τη θεωρία με την πράξη.

Θα ήθελα να τονίσω ότι, ειδικά για το Τμήμα Νομικής, φοιτητές όχι μόνο Κυπριακού Δικαίου, αλλά και Ελληνικού Δικαίου πραγματοποίησαν την επίσκεψη τους σε γραφεία στην Κύπρο, γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή με κλάδους Κυπριακού Δικαίου και μπορώ να σας πω ότι αρκετοί εξ αυτών έμειναν μετά το τέλος των σπουδών τους στην Κυπριακή Δημοκρατία και σταδιοδρομούν στα γραφεία τα οποία επισκέφτηκαν.

Επομένως, ήταν μια άριστη ευκαιρία συνδυασμού θεωρίας με πράξης για να γνωρίσουν από κοντά την επαγγελματική σταδιοδρομία καταξιωμένων νομικών, όχι μόνο δικηγόρων, αλλά και στελεχών εμπορικού κόσμου και εν γένει της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ποιο ήταν το άμεσο όφελος που είχαν οι φοιτητές;

Οι φοιτητές είδαν τις ιδιαιτερότητες που κρύβει η επαγγελματική ζωή στην πράξη, έμαθαν μυστικά από την επαγγελματική αυτή σταδιοδρομία, γιατί άλλο είναι η θεωρία άλλο είναι η πράξη. Πήραν συμβουλές από διακεκριμένες προσωπικότητες και μυήθηκαν πιο εύκολα στον χώρο της εργασίας . Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, το μεγάλο στοίχημα που διακυβεύεται σήμερα είναι όχι μόνο η μετάβαση από την θεωρία στην πράξη αλλά και η εξειδίκευση. Επομένως, με την τριβή τους καθημερινά σε ένα χώρο εργασίας που αποτελεί μάλιστα προθάλαμο για το μετέπειτα επαγγελματικό τους βίο, είναι η καλύτερη ευκαιρία που θα μπορούσαν να έχουν για την ομαλή τους μετάβαση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πώς το Πανεπιστήμιο Frederick ενθαρρύνει τους φοιτητές να λάβουν μέρος στο Έργο;

Καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών τους προσφέρεται το μάθημα πρακτική τοποθέτηση, το οποίο μάλιστα πριμοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Μπορώ να σας πω ότι ολοένα και αυξανόμενος αριθμός φοιτητών επιλέγουν το συγκεκριμένο μάθημα, όχι τόσο για την οικονομική τους αποζημίωση που προσφέρεται και προβλέπεται από την Ε.Ε, αλλά επειδή ακριβώς τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, να μυηθούν από κοντά στον επιχειρηματικό βίο, να συνεργαστούν με δικηγόρους, με νομικά γραφεία, με επιχειρήσεις, με εταιρείες και έτσι πριν ακόμη τελειώσουν τις σπουδές τους, να συνδιαλλαγούν με αυτές τις προσωπικότητες και να επιλέξουν μετέπειτα ποιος κλάδος τους αρέσει περισσότερο.

Επομένως, καθ΄ όλη την διάρκεια των σπουδών το Πανεπιστήμιο τους ενθαρρύνει, γίνονται ενημερώσεις, συζητήσεις με τους φοιτητές, υπάρχει το αντίστοιχο γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick, όπου οι φοιτητές ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτονται, αλλά και με τους ακαδημαϊκούς συμβούλους επιλέγουν ποιο γραφείο θα τους ταίριαζε καλύτερα.

Δειτε Επισης

Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου