Εντυπωσιακά τα εκθέματα της ENIGMA 3-Ανοίγει τις πόρτες της

Νίκη Μιχαήλ  08/12/2022 11:26
Εντυπωσιακά τα εκθέματα της ENIGMA 3-Ανοίγει τις πόρτες της

Εντυπωσιακά τα εκθέματα της ENIGMA 3-Ανοίγει τις πόρτες της

Νίκη Μιχαήλ  08/12/2022 11:26

Τις πύλες εισόδου της ανοίγει και επίσημα εντός λίγων ωρών η έκθεση ENIGMA 3, στην Golden Gallery by Kapatays. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, από την Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, στις 7:30 μ.μ., παρουσία του καλλιτέχνη της, Κωστή Γεωργίου.

Για την έκθεση αλλά και όλα όσα παρουσιάζονται σε αυτή, μίλησαν στην κάμερα του In Business TV, ο καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης, Κωστής Γεωργίου και ο ιδιοκτήτης της Golden Gallery by Kapatays, Αντρέας Καπάταης.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, τα έργα που παρουσιάζονται ξεπερνούν τα 80 στο σύνολο. Όπως ανέφερε, η έκθεση απευθύνεται στους πάντες και όχι μόνο σε συλλέκτες έργων τέχνης. Η ENIGMA 3 έχει ένα ιστορικό που ξεκινά από την Θεσσαλονίκη, όπου και παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια περίπου.

Συνέχεια της έκθεσης η ENIGMA 2 που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα. Η ENIGMA 3 είναι εμπλουτισμένη με πρόσφατα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, χαρακτηριστικά δείγματα γραφής της μακρόχρονης, εντυπωσιακής καριέρας του καλλιτέχνη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργίου η έκθεση έχει ένα ιστορικό που αναμετρά τα ίχνη και την πορεία μέσα στον χρόνο. Πιο συγκεκριμένα η έκθεση προσπαθεί να δώσει προσπάθεια ένα αναδρομικό χαρακτήρα, έτσι ώστε ο θεατής να έχει μια κυκλική και σφαιρική αντίληψη της δουλείας του.

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε, πως η μεγαλοσύνη της τέχνης είναι να δημιουργεί ανοιχτούς ορίζοντες χωρίς περιθώρια και φιλοσοφία της είναι να ενώσει τους ανθρώπους.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Καπάταης αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της έκθεσης και περιέγραψε τόσο τον ίδιο τον καλλιτέχνη όσο και τα έργα του.

Σύμφωνα με τον κ. Καπατάη το κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει έργα από παλαιότερες περιόδους, μεταβατικές, καθώς και πιο πρόσφατα έργα. Στην έκθεση όπως σημείωσε, υπάρχει μεγάλο βάθος σε γλυπτά, τα οποία απαρτίζονται από μικρής κλίμακας έργα μέχρι μουσειακά μεγάλης κλίμακας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η έκθεση του Κωστή Γεωργίου είναι πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα, αφού η ποιότητα, τόσο της ζωγραφικής όσο και των γλυπτών του επεκτείνονται σε μεγάλο βάθος.

Στην δουλειά του όπως ανάφερε χαρακτηριστικά, κυριαρχεί η ζωντάνια, η εκφραστικότητα, τα έντονα χρώματα, αλλά και ο προβληματισμός. Η έκθεση όπως δήλωσε, προκαλεί στον θεατή μια ευφορία, μια ηθική ικανοποίηση και μια ηρεμία στην ψυχή.

Η έκθεση θα διαρκέσει 1 μήνα και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας