Debate Techisland: Οι 3 βασικοί υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους

Στην αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου, ένα ξεχωριστό debate ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψήφιους-διεκδικητές του ύπατου πολιτειακού αξιώματος, θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο την οικονομία και όλων παραμέτρων της, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, αναπτύσσοντας το όραμά τους και αναλύοντας τις πολιτικές που προτίθενται να εφαρμόσουν σε περίπτωση εκλογής τους.

Στο επίκεντρο του debate, που διοργανώνει το TechIsland και θα πραγματοποιηθεί στο Parklane Spa & Resort, πρόκειται να βρεθούν οι τομείς προτεραιότητας εκάστου των υποψηφίων για την οικονομία, με εκτενή συζήτηση να αναπτύσσεται σε σχέση με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν, προκειμένου η χώρα μας να μετατραπεί σε Tech Hub. Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις υποψήφιοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, τα κίνητρα και γενικότερα το πώς ο κάθε ένας από αυτούς σκοπεύει να πολιτευτεί προς εξυπηρέτηση του στόχου της προσέλκυσης και άλλων ξένων εταιρειών tech στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες για μεταφορά των γραφείων τους και μετεγκατάσταση του προσωπικού τους στο νησί μας, από τους

Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη αναμένεται η κατάθεση συγκεκριμένων λύσεων στα διάφορα προβλήματα και εμπόδια που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν ανασταλτικά ως προς την κάθοδό τους στη χώρα μας, όπως είναι για παράδειγμα οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία που διέπει τη διαδικασία  εξασφάλισης βίζας απ’ όσους εργαζόμενους την χρειάζονται.

Επιπρόσθετα, συγκεκριμένες προσεγγίσεις και στρατηγικές θα κατατεθούν από τους τρεις βασικούς υποψήφιους σε ό,τι αφορά δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διεθνείς εταιρείες, και που δεν είναι άλλα από την στέγαση και την εκπαίδευση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτησή τους αναφορικά με την ανάγκη για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα που θα αντιμετωπίζει τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης, καθώς για να προσελκύσει η Κύπρος περισσότερες διεθνείς εταιρείες tech, πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι Κύπριοι με ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεξιότητες και ικανότητες που σχετίζονται με αυτές τις εταιρείες.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα και συντονιστής του debate θα είναι ο John Vickers.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: Techisland

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»