ΕUC: Εναρκτήρια διάλεξη από τον καθηγητή Σταύρο Στ. Καραγιάννη

Διοργανώνεται στις 7 Δεκεμβρίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή Σταύρου Στ. Καραγιάννη, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Οι Εναρκτήριες διαλέξεις (Inaugural lectures) είναι ένας νέος θεσμός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πρότυπα παρόμοιων εκδηλώσεων σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια εναρκτήρια διάλεξη είναι μια σημαντική στιγμή για την καριέρα ενός μέλους του ακαδημαϊκού προσωπικού. Παρέχει στους καθηγητές την ευκαιρία να μοιραστούν τα επιτεύγματά τους σε δραστηριότητες έρευνας, καινοτομίας, προσφοράς στην κοινωνία και διδασκαλίας ενώπιον ενός κοινού μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού.

Ο Σταύρος Στ. Καραγιάννη είναι Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η έρευνα και η διδασκαλία του εστιάζουν σε θέματα πολιτισμού, μετα-αποικιακής θεωρίας, φύλου, σεξουαλικότητας, και χορού στην Μέση Ανατολή.  Είναι συγγραφέας του βιβλίου Dancing Fear and Desire: RaceSexuality and Imperial Politics in Middle Eastern Dance, συν-επιμελητής του τόμου Vernacular Worlds, Cosmopolitan Imagination (Brill, 2015) και επιμελητής του πολύγλωσσου λογοτεχνικού περιοδικού Cadencesa journal of literature and the arts in Cyprus (2007-2020).

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Εκτός από ακαδημαϊκή έρευνα έχει δημοσιεύσει κείμενα δημιουργικής γραφής και έχει επίσης ασχοληθεί με περφόρμανς.  Υπηρέτησε δύο θητείες στην Συμβουλευτική Επιτροπή Μεταφράσεων Έργων Κυπρίων Λογοτεχνών από την Ελληνική σε Ξένες Γλώσσες του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, και μια θητεία στην Κριτική Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.

Η Εναρκτήρια Διάλεξη του Καθηγητή  Σταύρου Στ. Καραγιάννη θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Β του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 6μμ και θα προβάλλεται επίσης διαδικτυακά σε αυτό τον σύνδεσμο. Η διάλεξη είναι δωρεάν και ανοικτή στο κοινό. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;