Η «καυτή» ατζέντα της ευρωπαϊκής τραπεζικής βιομηχανίας

InBusinessNews  02/12/2022 09:03
Η «καυτή» ατζέντα της ευρωπαϊκής τραπεζικής βιομηχανίας

Η «καυτή» ατζέντα της ευρωπαϊκής τραπεζικής βιομηχανίας

InBusinessNews  02/12/2022 09:03

Η στροφή προς τη ψηφιακή οικονομία έχει επηρεάσει σημαντικά τις τράπεζες, κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας. Σε εποχή αλλαγών εισέρχεται και η ευρωζώνη. Η ευελιξία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου και προσαρμογή του στα νέα δεδομένα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του.

Ήδη στην ατζέντα των τραπεζιτών αλλά και των ευρωπαίων αξιωματούχων βρίσκονται τόσο η βελτίωση της κερδοφορίας όσο και η βιωσιμότητα των σημερινών επιχειρηματικών μοντέλων. Οι επενδύσεις στη ψηφιοποίηση και στην καινοτομία και η ενσωμάτωση των ESG στις στρατηγικές των Οργανισμών είναι μόλις μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα.

Συζήτηση επί του θέματος θα γίνει κατά τη διάρκεια του 10ου Banking Forum and Fintech EXPO, το οποίο παρουσιάζει η Logicom Solutions. O Burkhard Eckes, Banking & Capital Markets, Leader EMEA, PwC Germany, ένα σπουδαίο όνομα του Κλάδου, θα προβεί σε ομιλία με εστίαση στη λειτουργική ανθεκτικότητα των τραπεζών και, βεβαίως, στον ανταγωνισμό των τραπεζών με νεοεισερχόμενους όπως οι BigTechs, FinTechs και NeoBanks. Ο ομιλητής θα προχωρήσει σε μια εκτίμηση σχετικά με το μέλλον της λιανικής τραπεζικής και τα πελατοκεντρικά οικοσυστήματα.

Εμπειρία τριάντα χρόνων

Ο Burkhard Eckes διαθέτει τριαντάχρονη εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε πιστωτικά ιδρύματα, αναφορικά με εποπτικές και ρυθμιστικές απαιτήσεις και πρακτικές και τραπεζικές στρατηγικές. Έχει επίσης, μεγάλη γνώστη σε θέματα εκτίμησης και διαχείρισης κινδύνου, σε λογιστικές πρακτικές ESG και αναδιαρθρώσεις τραπεζών. Οι διάφορες αρμοδιότητές του ως Επικεφαλής Τραπεζών και Κεφαλαιαγορών της PwC EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) και παγκόσμιος ηγέτης ESG τραπεζών της PwC περιλαμβάνουν τη στρατηγική ανάπτυξη της PwC σε θέματα τραπεζικού μετασχηματισμού και ρυθμιστικών θεμάτων. Διατηρεί στενές σχέσεις με τις εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές, ιδίως με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ/SSM), την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) και είναι σε συνεχή διάλογο με ανώτερα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη.

Κορυφαίο peer-to-peer event

Ένα σπουδαίο γεγονός, το Banking Forum & FinTech Expo, κλείνει 10 χρόνια θεσμού και επανέρχεται δυναμικά αυτό τον Δεκέμβρη. Η εκδήλωση, που αποτελεί εξέλιξη του ετήσιου Cyprus Banking Forum, πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και, καθόλου τυχαία, χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο peer-to-peer event επαγγελματιών του κλάδου. Επι τάπητος τίθενται τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο με τους καταξιωμένους επαγγελματίες από το διεθνές φάσμα να διερευνούν τις τελευταίες εξελίξεις στον ευρύτερο τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους CEO και πολιτικούς προϊσταμένους του χώρου. Πώς θα μοιάζουν οι τράπεζες του μέλλοντος; Ποια είναι τα αυριανά ψηφιακά εργαλεία που θα εδραιωθούν ανάμεσα στο κοινό και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο BigTech ανταγωνισμός; Ερωτήματα που θα απαντηθούν στο επερχόμενο, μεγάλο γεγονός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωζώνη και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Φόρουμ κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Logicom Solutions

Χρυσός Χορηγός: PwC Cyprus

Χορηγοί και Εκθέτες (μέχρι σήμερα): eBOS, ECOMMBX, EFFECT, Ellinas Finance Public Company Ltd, IMR/University of Nicosia™, Mastercard, Orbex, payabl.

Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Ancoria Bank, AstroBank, Bank of Cyprus, cdbbank (Cyprus Development Bank), Eurobank Cyprus, Hellenic Bank 

Με την στήριξη: Association of Cyprus Banks (ACB), Association of Cyprus Electronic Money and Payment Institutions (ACEMPI), CFA Society Cyprus, ISACA

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD και περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας