Πρώτη παγκύπρια έρευνα του Movember Cyprus

Στόχος της εκστρατείας του Movember Cyprus είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανδρών μέσω της ενίσχυσης ερευνών και της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το Movember Cyprus σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PULSE MARKET RESEARCH διεξήγαγε ποσοτική έρευνα για να καταγράψει τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των ανδρών στην Κύπρο, αλλά και τη συμβολή του Movember Cyprus στα θέματα ανδρικής υγείας. Η έρευνα έγινε διαδικτυακά σε παγκύπρια βάση, διενεργήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2022 και συμμετείχαν 500 άνδρες ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, λιγότερο από τους μισούς άνδρες στην Κύπρο δηλώνουν ότι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής (46% ακολουθούν έναν ενεργό τρόπο ζωής, 41% κοιμούνται τις απαραίτητες ώρες για τον οργανισμό τους, 30% ακολουθούν υγιεινή διατροφή, 30% αθλούνται, ενώ ένα 40% διαχειρίζονται καλά το στρες της καθημερινότητάς τους). Την ίδια στιγμή, σχεδόν 2 στους 3 άνδρες αναφέρουν ότι ανησυχούν για την υγεία τους, αλλά μόνο 7% δηλώνει ότι επισκέπτεται συχνά τον προσωπικό τους γιατρό. Στο σύνολο των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 21% αναφέρει ότι έχει κάνει εξέταση για καρκίνο του προστάτη, ενώ για τις ηλικίες 45+ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 47%. Ο βαθμός προθυμίας τους για τακτική εξέταση ανεβαίνει στο 72%, πράγμα που καταδεικνύει ότι παρ’ όλο που οι άνδρες δηλώνουν πρόθυμοι να εξεταστούν, το αναβάλουν.

Η έρευνα αυτή έχει μετρήσει και τη συμβολή της εκστρατείας Movember Cyprus προς την ενημέρωση της κυπριακής κοινωνίας για θέματα ανδρικής υγείας (σωματικά και ψυχολογικά). Ένα μεγάλο ποσοστό (80%) δηλώνει ότι η εκστρατεία συμβάλλει θετικά στην ενημέρωση των ανδρών για τους κινδύνους του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων, ενώ ένα 68% δηλώνει ότι το Movember Cyprus έχει συμβάλει στο να είναι πιο ανοικτοί οι άνδρες για να συζητήσουν προσωπικά θέματα υγείας. Αυτοί οι ψηλοί δείκτες θετικής επιρροής του MOVEMBER CYPRUS κάνει τους συνδιοργανωτές του, το Round Table 1 Λευκωσίας και την Μπύρα ΚΕΟ, ιδιαίτερα περήφανους και ταυτόχρονα νιώθουν έντονα την ευθύνη να συνεχίσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια για να αλλάξει το πρόσωπο της ανδρικής υγείας στην Κύπρο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας της PULSE MARKET RESEARCH στην ιστοσελίδα της εκστρατείας στο movembercyprus.com.cy

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού