PMI: H κοινότητα Διαχειριστών Έργων κτίζει τον δρόμο για το μέλλον

Πλήθος επαγγελματιών και στελεχών εταιρειών βρέθηκαν στο 6ο Συνέδριο Διαχείρισης Έργων, που διοργάνωσε το PMI Κύπρου, με θέμα «Επιδιώκοντας την οργανωτική ανθεκτικότητα», την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στο Hilton Nicosia.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν από καταξιωμένους κεντρικούς ομιλητές, να ενημερωθούν για τις αναδυόμενες τάσεις στη Διαχείριση Έργων, να αποκτήσουν τεχνικές και εργαλεία, καθώς και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με άλλους επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους και τομείς στην Κύπρο και το εξωτερικό.

«Η κοινότητα των project manager κτίζει την επιτυχία και διαμορφώνει το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Τζιαπούρας, Πρόεδρος του PMI Cyprus Chapter, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα των επαγγελματιών του χώρου για μεταφορά γνώσης και εμπειρίας στο νέο κοινό που κάνει την είσοδό του στη βιομηχανία.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, εξήρε το έργο των επαγγελματιών του χώρου λέγοντας πως η θεσμοθέτηση του ρόλου των διαχειριστών έργων, ιδίως όσον αφορά την υλοποίηση έργων πληροφορικής, είναι ένα βασικό βήμα για την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων.

Τη σφραγίδα του στο Συνέδριο που διοργάνωσε το PMI, άφησε ο Πρόεδρος της Altium Leadership, Spencer Horn, σε μια ομιλία με κεντρικό άξονα συζήτησης, το «εγώ» μέσα στην ομάδα.  Ο κ. Horn, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η απόδοση μιας ομάδας ξεκινά όταν κανείς αναζητεί το πώς μπορεί να αναλάβει περισσότερο μερίδιο ευθύνης ως μέλος της και αλλάζει την προσέγγισή του.

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τρόποι μέσω των οποίων η πιθανότητα για επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός έργου αυξάνεται κατακόρυφα. Αναδείχθηκε, επίσης, η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης σε ομάδες έργων, καθώς και ο ρόλος της αβεβαιότητας.

Χορηγοί και Υποστηρικτές: KPMG Cyprus, NewCytech Business Solutions, Odyssey, Τράπεζα Κύπρου, CBS IT (Systems Cyprus) Ltd, Cdbbank, Goldman Solutions and Services, HF Markets, RedMax Technologies Ltd, Talent Team Consultants Ltd, XM.com, New Horizons, Τreppides Group, PrimeTel, Hellenic Technical, Supernova Consultants Ltd, Qobo ,AGC, NECOCO, JCC Payments Ltd

Διοργανωτής: PMI Cyprus Chapter

Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»