Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η γυναίκα στην τεχνολογία: Προκλήσεις και προοπτικές

Τεράστια πρόοδο σε ό,τι αφορά την αύξηση της συμμετοχής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημειώνουν οι γυναίκες, ως προς την επιλογή τους για σπουδές στον τομέα της τεχνολογίας.

Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα επίπεδα της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Αν και οι γυναίκες έχουν να προσφέρουν πολλά στους τομείς αυτούς, μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπο-εκπροσωπούνται. Οι δυνατότητες, βέβαια, είναι πολλές, το ίδιο και οι ευκαιρίες για μια λαμπρή καριέρα.

Περισσότερα για το ζήτημα μάθαμε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Cyprus Tech Career Fair, που έγινε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. 

Με τίτλο “A woman in Tech” η Ειρήνη Σελιά, Head of Global Development, ClearSkiesTM - Odyssey Cybersecurity, ανέδειξε το θέμα ενώπιον του κοινού που θα βρέθηκε στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης. Η κ. Σελιά θα μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες της και τις απόψεις τις για τη γυναικεία εκπροσώπηση στην tech βιομηχανία, σε μια ομιλία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον.

Who is who

Η Επικεφαλής Παγκόσμιας Ανάπτυξης της Odyssey για τις ClearSkies™ είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών για τη σειρά υπηρεσιών ClearSkies™. Παρέχει πληροφόρηση στην ηγεσία της εταιρείας για την αγορά, ενώ δημιουργεί ιδέες ανάπτυξης προϊόντων και επικοινωνεί τις εξελίξεις νέων προϊόντων σε υποψήφιους πελάτες.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι επίσης βασικό κομμάτι της δουλειάς της. Με σχεδόν 15 χρόνια πρακτικής εμπειρίας στους κλάδους της τεχνολογίας της πληροφορίας και της κυβερνοασφάλειας, η κ. Selia έχει υπηρετήσει ως Διευθύντρια Πωλήσεων, Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Προϊόντων σε διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς στην Ευρώπη και τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού.

Σχετικά με την εκδήλωση

Το Cyprus Tech Career Fair είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση με σειρά δραστηριοτήτων για μαθητές/τριες Λυκείου, και φοιτητές/τριες. Επιτυχημένοι επαγγελματίες στον τομέα της τεχνολογίας και εταιρίες με βασικό συστατικό τη ψηφιοποίηση, υποδέχονται τους επισκέπτες για να συζητήσουν πληθώρα θεμάτων που τους απασχολούν.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, επίσης, να ενημερωθούν από πρώτο χέρι και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον από εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Cyprus Tech Career Fair απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου, φοιτητές/τριες, νεαρούς/ες επαγγελματίες και γονιούς που θέλουν να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις σπουδές που θα πρέπει να ακολουθήσουν και για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση.

Πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

15:00 – 20:00

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

15:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη, Κρατική έκθεση Κύπρου

Για πληροφορίες πατήστε εδώ.

Οργανωτής: ΙΜΗ

Premium Sponsors: Τράπεζα Κύπρου, Jinius

Platinum Sponsor: Exness

Gold Sponsors: Parimatch Tech, Odyssey, Ελληνική Τράπεζα, Amdocs

Silver Sponsors: PwC Κύπρου, ISX Financial, TheSoul Publishing, Murex

Eκθέτες: KPMG, Epic, Ecommbx, JCC Payment Systems, NET U, Cognyte Cyprus, HF Markets, TSYS, Windsor Brokers, MS Electronics, Techlink, Deloitte, OpenWay Group, EY, Singular, ISACA, Mada, Deriv Operations (Cyprus) LTD, MIEEK, EnterCY

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας -  Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Με τη στήριξηInvest Cyprus, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CYHRMA), CITEA, Cyprus Computer Society, Cyprus Tech Association, techisland, Cyprus Public Transport

Χορηγός Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλέφωνο22505555 │ Φαξ22679820 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ