Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

DHL Express Κύπρου: Με άλλα 17 ηλεκτρικά βαν, πάει για πλήρη ανανέωση

Με την παραλαβή ακόμα 17 ηλεκτρικών βαν Mercedes eSprinter στις 16 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου της DHL Express Κύπρου, με φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η παραλαβή 11 ηλεκτρικών βαν Mercedes eVito το καλοκαίρι από την CIC Ltd.

Τα 28 νέα οχήματα αποτελούν μέρος του ευρύτερου πλάνου της DHL για περιβαλλοντική προστασία με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται στα 1.6 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των υποδομών (φορτιστές και φωτοβολταϊκά) που έχουν εγκατασταθεί σε όλους τους σταθμούς της DHL. Η πλειοψηφία των βαν θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Λεμεσού, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά για την παραγωγή ενέργειας και την κάλυψη της ζήτησης για τη φόρτιση των βαν. Στόχος της εταιρείας είναι να καλυφθεί το 90% του στόλου της με ηλεκτρικά βαν μέχρι το 2024.

 

Ο κ. Πιριπίτσης, Γενικός Διευθυντής της DHL Express Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Ως η Νο1 εταιρεία logistics στην Κύπρο και στον κόσμο, κινούμαστε διαρκώς σε γη και ουρανό για να μεταφέρουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Και η κίνηση αυτή, αφήνει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον. Ως εταιρεία με μεγάλο αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το αποτύπωμα. Με την παραλαβή των 28 βαν μέχρι σήμερα, ανανεώνουμε σε μεγάλο βαθμό τον στόλο μας, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές ρύπων ενώ παράλληλα αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας και βελτιώνουμε αισθητά τις συνθήκες εργασίας των οδηγών μας».

 

H DHL Express Κύπρου ακολουθεί την παγκόσμια πρωτοβουλία GO GREEΝ, που έχει στόχο να μηδενίσει το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας έως το 2050.

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Διήμερο σεμινάριο για οικογενειακές επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας