Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

RSL Revolutionary Labs: Επένδυση €700.000 από ASBISc για επέκταση

Η ASBISc Enterprises Plc επενδύει στη βιοτεχνολογία και στην ανάπτυξη καινοτόμων δερματολογικών προϊόντων για την ανακούφιση των δερματικών παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου.
 

Η RSL Revolutionary Labs Ltd, είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που δημιουργήθηκε με όραμα να συνδυάσει την επιστημονική έρευνα και τα κλινικά δεδομένα ώστε να αναπτύξει καινοτόμες και αποτελεσματικές δερμοκαλλυντικές λύσεις για ογκολογικούς ασθενείς έλαβε επένδυση ύψους 700.000€ από την ASBISc Enterprises Plc.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και σκευασμάτων για τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών. Η RSL Revolutionary Labs συμμετέχει σε πολυκεντρικές κλινικές δοκιμές με προϊόντα που βασίζονται σε νέες συνθέσεις μοριακού κολλαγόνου ικανές να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά σοβαρές δερματικές αντενδείξεις ογκολογικών θεραπειών όπως είναι η ακτινοθεραπεία, η χημειοθεραπεία και η ορμονοθεραπεία. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ενδυνάμωση της παραγωγικής ικανότητας στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που στεγάζονται στο ολοκαίνουργιο ASBIS Ηi-Tech Cluster για τη διευκόλυνση της διεθνούς επέκτασης και την υποστήριξη των αναγκών της τοπικής και παγκόσμιας αγοράς.

H ASBIS Enterprises Plc είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην διανομή προϊόντων και συστημάτων τεχνολογίας, τα οποία διανέμει σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο, και έχει ως βάση της την Λεμεσό. Η ASBIS εκπροσωπεί και διανέμει προϊόντα κορυφαίων προμηθευτών όπως είναι η Apple, AMD, Dell, Intel, Microsoft, Tp-Link, Samsung, Seagate, Ubiquiti αλλά επίσης και τις δικές της μάρκες Prestigio, Canyon, AENO και Perenio. Η ASBIS έχει μακροχρόνιο ενδιαφέρον στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της υγείας και η δική της επωνυμία Perenio περιλαμβάνει ακόμη και ένα τμήμα Smart Health που επικεντρώνεται σε καινοτόμες λύσεις για την εξατομικευμένη υγεία.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που λάβαμε την επένδυση αυτή καθώς θα επιτρέψει μια σημαντική αναβάθμιση των υπαρχουσών δυνατοτήτων μας, τόσο όσον αφορά την παραγωγική μας ικανότητα όσο και τους πόρους για μάρκετινγκ με σκοπό τη διείσδυση στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, Συν-ιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος της RSL Revolutionary Labs. «Το πιο σημαντικό για μας, είναι πως αυτή η συνεργασία θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση της αποστολής μας, να βελτιώσουμε δηλαδή την ποιότητα ζωής των ασθενών που ζουν με καρκίνο παρέχοντας αποτελεσματικές λύσεις που αποτρέπουν περαιτέρω βλάβες και προάγουν την επούλωση του δέρματος. Η ASBIS ως στρατηγικός εταίρος θα τροφοδοτήσει το όραμά μας να είμαστε στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής διαχείρισης της φροντίδας του δέρματος και της δερματικής αναγέννησης».

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ογκολογική θεραπεία αντιμετωπίζουν πολύ συχνά σοβαρά δερματολογικά προβλήματα. Οι διαθέσιμες επιλογές για τη διαχείριση της φροντίδας του δέρματος σε ασθενείς με καρκίνο εξακολουθούν να είναι αρκετά περιορισμένες και τα προϊόντα που δημιουργούνται ειδικά για εκείνους τους ασθενείς που υποφέρουν από δερματολογικές παρενέργειες δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμα, συνήθως δεν είναι αποτελεσματικά και ενδέχεται να περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Ο Serhei Kostevitch, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ASBIS, σχολίασε: «Η ASBIS έχει την καινοτομία στο DNA της. Διαθέτουμε επίσης πόρους για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη εταιρειών που μπορούν να φέρουν πραγματική αξία στη ζωή μας και να βελτιώσουν την ποιότητά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επενδύουμε σε ακόμα μια εταιρεία από τον κλάδο της βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει μοναδικά, προηγμένα προϊόντα χρησιμοποιώντας τις τελευταίες ερευνητικές εξελίξεις όπως και η χρήση ιατρικού κολλαγόνου μεταξύ άλλων. Οι λύσεις τις οποίες αναπτύσσει η RSL Revolutionary Labs μπορούν να φέρουν ανακούφιση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που παλεύουν με τις δερματικές επιδράσεις που προκαλούνται από τις θεραπείες για τον καρκίνο».

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου