Επαγγέλματα με προοπτική στο Cyprus Tech Career Fair

InBusinessNews  18/11/2022 09:23
Επαγγέλματα με προοπτική στο Cyprus Tech Career Fair

Επαγγέλματα με προοπτική στο Cyprus Tech Career Fair

InBusinessNews  18/11/2022 09:23

Δίλημμα διακατέχει τόσο τους μαθητές σε ό,τι αφορά τον κλάδο σπουδών που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσο και τους φοιτητές για τις σπουδές που έχουν ακολουθήσει θα τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια για επαγγελματική αποκατάσταση και μια καριέρα που θα αναδείξει τα ταλέντά τους.

Ανασφάλεια αισθάνονται παράλληλα οι νεαροί επαγγλεματίες για το κατά πόσον το επάγγελμα που έχουν επιλέξει διαθέτει προοπτικές και εάν οι δεξιότητες τους επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις που προκύπττουν μέσα από την υιοθέτηση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Η ΙΜΗ διοργανώνει το Cyprus Tech Career Fair στις 24-26 Νοεμβρίου 2022 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις στα πιο διλήμματα και ανασφάλιες τους σχετικά με μελλοντικές σπουδές και επαγγελματική καριέρα είτε των ιδίων είτε των παιδιών τους.

Γιατί Tech;

Ιδιαίτερη έμβαση δίδεται στον τομέα της τεχνολογίας καθώς τα τελευταία χρόνια η Κύπρος καταβάλλει προσπάθειες ώστε να μετατραπεί σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας προσελκύκοντας ταλέντα ή μεγάλες εταιρείες από το εξωτερικό. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες-κολοσσοί, με κύρια δραστηριότητα την τεχνολογία, επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα των δραστηριοτήτων τους στη χώρα μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η τεχνολογία με αφορμή και την πανδημία έχει κάνει ολοένα και πιιο εμφανή την παρουσία της σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής, διανοίγοντας τεράστιες ευκαιρίες και νέα επαγγέλματα συναφές με την τεχνολογία.

Ποια τα οφέλη;

Το Cyprus Tech Career Fair απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, φοιτητές, νεαρούς επαγγελματίες και γονιούς που θέλουν να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις σπουδές που θα πρέπει να ακολουθήσουν και για τις ευκαιρίες απασχόλησεις που προσφέρουν οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην Έκθεση.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από πρώτο χέρι και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον από εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες, ενώ πετυχημένοι CEOs αναμένεται να καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα και τον δρόμο που ακολούθησαν ώστε σήμερα να απολαμβάνουν μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία στον τομέα της τεχνολογίας. Επίσης, επαγγελματίες του χώρου μέσω παρουσιάσεων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα επαγγέλματα τους μέλλοντος, καθώς και για τις σπουδές που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

30+ κορυφαίες εταιρίες στην Έκθεση

Περισσότεροι από 30 Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και όχι μόνο συμμετέχουν στην Έκθεση, πρόθυμοι να δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τις νέες και τους νέους αναφορικά με τις μελλοντικές τους σπουδές και την επαγγελματική τους καριέρα.

Στο πλαίσιο της μεγάλης, τριήμερης εκδήλωσης, κορυφαίες εταιρείες και επαγγελματίες από το χώρο της τεχνολογίας μέσω των “Star Employer” και “Star Speaker” θα ενημερώσουν, συγκεκριμένα, τους επισκέπτες για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν, το εργασιακό περιβάλλον, για τα προσόντα και δεξιότητες που απαιτούνται για να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Επίσης πετυχημένοι CEOs θα καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα και τον δρόμο που ακολούθησαν ώστε σήμερα να απολαμβάνουν μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία στον τομέα της τεχνολογίας. Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα επαγγέλματα τους μέλλοντος, καθώς και για τις σπουδές που θα ήταν καλό να ακολουθήσουν.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Cyprus Tech Career Fair απευθύνεται σε μαθητές/τριες Λυκείου, φοιτητές/τριες, νεαρούς/ες επαγγελματίες και γονιούς που θέλουν να ενημερωθούν για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις σπουδές που θα πρέπει να ακολουθήσουν και για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην Έκθεση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες και κατ’ ιδίαν συναντήσεις για θέσεις εργασίας που υπάρχουν ή θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον από εταιρείες που θα συμμετάσχουν ως εκθέτες.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Οργανωτής: ΙΜΗ

Premium Sponsors: Τράπεζα Κύπρου, Jinius

Platinum Sponsor: Exness

Gold Sponsors: Parimatch Tech, Odyssey, Ελληνική Τράπεζα, Amdocs

Silver Sponsors: PwC Κύπρου, ISX Financial, TheSoul Publishing, Murex

Eκθέτες: KPMG, Epic, Ecommbx, JCC Payment Systems, NET U, Cognyte Cyprus, HF Markets, TSYS, Windsor Brokers, MS Electronics, Techlink, Deloitte, OpenWay Group, EY, Singular, ISACA, Mada, Deriv Operations (Cyprus) LTD, MIEEK, EnterCY

Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας -  Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Με τη στήριξηInvest Cyprus, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (CYHRMA), CITEA, Cyprus Computer Society, Cyprus Tech Association, techisland, Cyprus Public Transport

Χορηγός Επικοινωνίας: Άλφα Κύπρου, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ: Τηλέφωνο22505555 │ Φαξ22679820 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας