Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η «ναυτιλία τρέχει, για να μην μας τελειώσει ο χρόνος» πράσινης μετάβασης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε στην παγκόσμια Σκυταλοδρομία “Running Out of Time”, την οποία συντόνισε στην Κύπρο, η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Cyprus Marine Environment Protection Association - CYMEPA), στο πλαίσιο των εορτασμών για την 30η επέτειό της, στις 31 Οκτωβρίου 2022, στη Λεμεσό.

 

Το "Running Out of Time" είναι μια συνεχόμενη σκυταλοδρομία 7.767 χιλιομέτρων που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη στη Σκωτία στις 30 Σεπτεμβρίου, στην οποία πραγματοποιήθηκε η τελευταία διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) και θα τελειώσει στο Sharm El-Sheikh, Αίγυπτο όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνέλευσή των  παγκόσμιων ηγετών, COP27. Υπάρχουν συνολικά 732 στάδια, με κάθε στάδιο να είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και πραγματοποιείται μέρα και νύχτα για 38 ημέρες θα ταξιδέψει σε 18 χώρες προκειμένου να μεταδώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή στους ηγέτες των χωρών που συμμετέχουν στην COP27.

 

Το Επιμελητήριο, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, συμμετείχε σε αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο πράσινος μετασχηματισμός του Ναυτιλιακού τομέα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη βιομηχανία, αλλά και ότι η επιτυχής και ασφαλής μετάβαση της Ναυτιλίας σε μια ακόμη “πιο πράσινη” εποχή απαιτεί συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, του ακαδημαϊκού κόσμου και την ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των απαιτούμενων πράσινων ναυτιλιακών τεχνολογιών και καυσίμων.

 

Η ομάδα του Επιμελητηρίου ολοκλήρωσε δύο διαφορετικές διαδρομές, συμπληρώνοντας συνολικά 20 χιλιόμετρα. Ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Α. Καζάκος έτρεξε πρώτα για 10 χιλιόμετρα από το γραφείο της CYMEPA μέχρι τον Άγιο Τύχωνα στη Λεμεσό, μεταφέροντας μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη, τον Πρόεδρο της Cymepa, κ. Γιώργο Τσαβλίρη και άλλους δρομείς, τη σκυτάλη στον Εκτελεστικό Λειτουργό του Επιμελητηρίου, κ. Χρυσόστομο Ευθυμίου, ο οποίος ποδηλάτησε άλλα 10 χιλιόμετρα μέχρι το Πεντάκωμο, δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη ομάδα δρομέων που θα τη μεταφέρει στη Λάρνακα και στη συνέχεια στο Ισραήλ.

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας/CSI: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος