Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Συνεργασία για μία πιο πράσινη ναυτιλία

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ με θέμα: “Συνεργασία για μία πιο Πράσινη Ναυτιλία” διοργάνωσε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου “Ναυτιλιακή Κύπρος 2022”, το οποίο πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, 10 Οκτωβρίου 2022.

 

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Julian Bray, αρχισυντάκτης της TradeWinds με ομιλητές τους κ. George Wells, Global Head Assets & Structuring της Cargill International SA, τον κ. Nikolaus H. Schües, Πρόεδρο (President Designate) του Βαλτικού και Διεθνούς Ναυτιλιακού Συμβουλίου (Baltic & International Maritime Council – BIMCO), τον κ. Claes Berglund, Τέως Πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations - ECSA) και τον κ. Dieter Rohdenburg, Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και CEO της Intership Navigation.

 

 

 

Ο κ. Nikolaus H. Schües άνοιξε τη συζήτηση με την άποψη ότι το κόστος της απανθρακοποίησης θα πρέπει να διανεμηθεί μεταξύ όλων των φορέων που απαρτίζουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, κάτι το οποίο υποστήριξε και ο κ. George Wells, σημειώνοντας τη σημασία που θα πρέπει να δοθεί στις ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίες καθορίζουν τη ζήτηση και το κόστος. Το πάνελ συζήτησε επίσης την παροχή πράσινων καυσίμων. Ο κ. Dieter Rohdenburg υπογράμμισε ότι οι ευκαιρίες για παραγωγή πράσινων καυσίμων υπάρχουν και σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και των ρυθμιστικών οργάνων είναι το κλειδί προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, ο κ. Claes Berglund επεσήμανε την τάση για χρήση του LNG ως εναλλακτικού καυσίμου και τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία μπορεί να μάθει από τη διαδικασία εισαγωγής ενός νέου εναλλακτικού καυσίμου.

Δειτε Επισης

7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη
Η Πετρολίνα σύμμαχος ζωής του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»