Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δελτίο Τύπου  06/10/2022 17:50
Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δελτίο Τύπου  06/10/2022 17:50

Το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία: Έρευνα και Παρεμβάσεις στην Κυπριακή Κοινωνία». Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ημερίδα θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν από διάφορα πλαίσια όπως είναι οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και διάφοροι Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί. Παράλληλα, αυτή η ημερίδα στοχεύει στο να παρουσιάσει ερευνητικά ευρήματα πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες, και άτομα τρίτης ηλικίας.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με επίσημους χαιρετισμούς από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ. Άννα Παραδεισιώτου, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Κωνσταντίνο Φελλά, και από τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , Δρ. Aνδρέα Ευσταθίου. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις που αφορούν τα παρεμβατικά προγράμματα που προσφέρονται στο κοινό από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και από Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, το απόγευμα, θα γίνουν παρουσιάσεις ερευνητικών προγραμμάτων και ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν δεδομένα ψυχικής υγείας σε παιδιά έφηβους, και ενήλικες.

Όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και δεν μπορούν να παρευρεθούν  θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν διαδικτυακά, μιας και η ημερίδα θα είναι ανοικτή με Live Streaming όλη μέρα.

Θα δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας