Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία: Έρευνα και Παρεμβάσεις στην Κυπριακή Κοινωνία». Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Η ημερίδα θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν από διάφορα πλαίσια όπως είναι οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και διάφοροι Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί. Παράλληλα, αυτή η ημερίδα στοχεύει στο να παρουσιάσει ερευνητικά ευρήματα πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες, και άτομα τρίτης ηλικίας.

 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με επίσημους χαιρετισμούς από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ. Άννα Παραδεισιώτου, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Κωνσταντίνο Φελλά, και από τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , Δρ. Aνδρέα Ευσταθίου. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις που αφορούν τα παρεμβατικά προγράμματα που προσφέρονται στο κοινό από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και από Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

 

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, το απόγευμα, θα γίνουν παρουσιάσεις ερευνητικών προγραμμάτων και ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν δεδομένα ψυχικής υγείας σε παιδιά έφηβους, και ενήλικες.

 

Όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και δεν μπορούν να παρευρεθούν  θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν διαδικτυακά, μιας και η ημερίδα θα είναι ανοικτή με Live Streaming όλη μέρα.

 

Θα δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς