Προκλήσεις στην εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Όλο και πιο συχνά καλούνται τα διευθυντικά στελέχη Οργανισμών να δώσουν εξηγήσεις όχι μόνο για τις ηθικές θέσεις των δικών τους επιχειρήσεων, αλλά και για τις πολιτικές θέσεις των εταίρων τους, ή των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται. Συνήθως, επιβάλλονται κυρώσεις και εφαρμόζονται για κάποιο διάστημα με μικρή επίδραση.

Στην περίπτωση της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, ωστόσο, οι κυρώσεις ήταν ιδιαίτερα σοβαρές και έπρεπε να εφαρμοστούν άμεσα. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις κλήθηκαν να λάβουν γρήγορες αποφάσεις και να προστατευτούν από συνέπειες και οικονομικούς «μπελάδες».

Με άλλα λόγια, οι επιχειρήσεις έπρεπε σύντομα και ορθά να συμμορφωθούν. Το ζήτημα αυτό θα εστιάσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί στο Συνέδριο «International Compliance Forum» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.

Στο πάνελ θα καθίσουν για να συνομιλήσουν μεταξύ τους ο Δρ. Χρίστος Κληρίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ο Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, Board Member - Board Treasurer του CIFA και η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Περιουσίας της Τράπεζας Κύπρου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Νίκη Χαριλάου, Διευθύντρια Τμήματος Συμμόρφωσης Οικονομικού Εγκλήματος και Κυρώσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Οι καλύτεροι του Κλάδου

Το επιτυχημένο Συνέδριο «International Compliance Forum» που στο παρελθόν κατάφερνε να συγκεντρώνει ανελλιπώς τους καλύτερους του τομέα διαχείρισης συμμόρφωσης στην Κύπρο και έθετε προς συζήτηση όλες τις τάσεις κι εξελίξεις του χώρου, επιστρέφει ανανεωμένο στη φετινή ετήσια ατζέντα συνεδρίων της ΙΜΗ. Το σπουδαίο γεγονός, που λάβει χώρα στο Hilton Nicosia,  θα αποτελέσει μια άλλη μια φορά πλατφόρμα για τη διευκόλυνση των συζητήσεων σχετικά με τα οφέλη της διαχείρισης συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις και το πιο σημαντικό, την απόδοση της επένδυσης της συμμόρφωσης. Θα καλωσορίσει έναν αριθμό διεθνών ομιλητών υψηλού επιπέδου που θα συζητήσουν τον μεταβαλλόμενο ρόλο της συμμόρφωσης με την πάροδο του χρόνου και το πώς η αποτελεσματική διαχείριση συμμόρφωσης μπορεί να οδηγήσει τις επιχειρήσεις στην επιτυχία.

Ποιους αφορά

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Ειδικότερα, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Επίσης, το συνέδριο θα φιλοξενήσει εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group, Prospectacy, texis, TREPPIDES

Υποστηρικτές: ACCA, CGI, IBE, ICA, ICPA, ICAEW, ILN

Με την Στήριξη: ACFE, ACB, CBA, CFA Society Cyprus, CIF, CYFA, ICPAC, IIA Cyprus, Invest Cyprus, ISACA

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν