Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ΕΚΟ Κύπρου: Στηρίζει την AbleBook για ένα κόσμο με ίσες ευκαιρίες προσβασιμότητας

H EKO Κύπρου βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους ανθρώπους της χώρας μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθημα ευθύνης, η εταιρεία υποστηρίζει τις προσπάθειες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού AbleBook, για μια κοινωνία όπου τα άτομα με αναπηρία και οι ευάλωτες ομάδες θα απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και αγαθά, όπως οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.

Η εφαρμογή AbleBook παρέχει πληροφορίες και υπηρεσίες, σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ, τόσο εντός των πόλεων όσο και στην επαρχία. Συγκεκριμένα επιτρέπει σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς/εταιρείες να παραθέτουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε άτομα με αναπηρίες, ώστε να δημοσιοποιούνται στους ενδιαφερόμενους.

Με τη λειτουργία AbleMap που βρίσκεται εντός της εφαρμογής, τα άτομα με ειδικές ανάγκες ξεπερνούν σημαντικά εμπόδια που συναντούν καθημερινά. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των ευάλωτων ομάδων, με το οποίο μπορούν να σχεδιάσουν με το πάτημα ενός κουμπιού το ταξίδι τους σε ολόκληρη την Κύπρο, γνωρίζοντας από πριν ποιοι χώροι είναι προσβάσιμοι από αναπηρικά αμαξίδια ή παρέχουν άλλες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα μπορούν να προσδιορίσουν το πιθανό σημείο στάθμευσής τους.

Η καινοτόμα πλατφόρμα, δεν απευθύνεται μόνο στα άτομα με αναπηρίες. Με πολυεπίπεδες δυνατότητες συνδράμει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα προβλήματα των ευάλωτων ομάδων, ενώ προωθεί επίσης καινοτόμες λύσεις που έχουν ως στόχο την υλοποίηση των προσπαθειών για ένταξη των ΑμΕΑ στην κοινωνία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς τονίζει πως το όραμα της AbleBook για ένα κόσμο με ίσες ευκαιρίες σε όλους συμβαδίζει με τις αξίες της ΕΚΟ. «Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες αλλά και των ευάλωτων ομάδων αποτελεί διαχρονική δέσμευση για εμάς. Στο πλαίσιο αυτό βρισκόμαστε δίπλα στην AbleBook, υποστηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας για ένα προσβάσιμο αύριο».

O ιδρυτής και CEO της Ablebook, κ. Ανδρέας Βασιλείου ευχαριστώντας την ΕΚΟ που «αγκάλιασε» τις προσπάθειες και συγκεκριμένα την εφαρμογή του Οργανισμού ανέφερε: « Η Ablebook, ως εφαρμογή που διεκδικεί την ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ στις αστικές και όχι μόνο εφαρμογές, ευχαριστεί την εταιρεία EKO για την εγγραφή της. Η EKO δηλώνει έτσι την έμπρακτη συμμετοχή της στις προσπάθειες για μια ισότιμη και δημοκρατική κοινωνία. »

Σήμερα, η ΕΚΟ δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη της AbleBook. Συνεχίζει αδιάκοπα τις προσπάθειές της για 100% προσβασιμότητα στο δίκτυο των πρατηρίων της, ενώ ταυτόχρονα μέσω του ΕΚΟ Smile APP προσφέρει στους ΑμΕΑ τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές στο πρατήριο χωρίς να χρειαστεί να κατεβούν από το όχημα τους.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ