Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ανοίγει αυλαία στις 3 Οκτωβρίου η 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού

Με την πραγματοποίηση του 5ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, το οποίο περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία, ανοίγει αυλαία η 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού (3 - 9 Οκτωβρίου 2022), η οποία διοργανώνεται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Στόχος της Εβδομάδας είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Φέτος, πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Παιχνίδι είναι θέλει όρια» στέλνοντας το μήνυμα ότι το παιχνίδι πρέπει να παραμένει ευχάριστο, υγιές και εντός ορίων.

Η ΕΑΣ, μέσα από τις ποικίλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας,

στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς επίσης την εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών στην προσπάθεια προώθησης της ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια και προστασίας του κοινού από τις συνέπειες της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Η θεματολογία του Συνεδρίου

Στο 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών και αρμόδιοι φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι.  Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ευθύνη της πολιτείας, των παρόχων τυχερών παιχνιδιών και όλων των εμπλεκόμενων μερών για την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορά, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια των παικτών και τον ρόλο τόσο των εταιρειών όσο και των ρυθμιστικών αρχών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την προστασία τους, την προσέγγιση δημόσιας υγείας στο ασφαλές παιχνίδι, τη διαταραχή τυχερών παιχνιδιών αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο γύρω από το ασφαλές παιχνίδι.

Ειδικότερα, θα συζητηθούν: Οι βλάβες που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια και το δημόσιο σύστημα υγείας, η αυτοματοποιημένη αλληλεπίδραση με τον πελάτη ως εργαλείο για την πρόληψη προβληματικών συμπεριφορών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και πώς μπορεί να ενισχυθεί η εθελοντική χρήση εργαλείων ασφαλούς παιχνιδιού από παίκτες μέτριου κινδύνου. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν θέματα όπως οι πρόσφατες εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα θέματα ασφαλούς παιχνιδιού, η προσέγγιση της Δημόσιας Υγείας στη βιομηχανία των τυχερών παιχνιδιών, γυναίκες και ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια κ.α.

Πολυεπίπεδες δράσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, και άλλα πολλά. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τους τρόπους ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τρόπους βοήθειας και θεραπείας. Θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους εποπτευόμενους της Αρχής, δράσεις σε στρατόπεδα, εργαστήρι ανοικτού διαλόγου με φοιτητές, καθώς και σεμινάρια σε συνεργασία με Δήμους. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί το διαδραστικό κουίζ γνώσεων Keep the game safe και το ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ 3on3 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού στην ιστοσελίδα www.sgw.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου