Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Όλα έτοιμα για την 5η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού-Όλες οι δράσεις

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού παίρνει σάρκα και οστά. Με κεντρικό μήνυμα «Παιχνίδι είναι θέλει όρια», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει και φέτος την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2022.

Στόχος της Εβδομάδας είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Μια σειρά από δράσεις θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας, με απώτερο σκοπό, τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Για όλα όσα θα διεξαχθούν από τις 3 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, μίλησε στην κάμερα του InBusiness TV, η Χριστίνα Χριστοφόρου, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Ασφαλούς Παιχνιδιού & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. 

Μεταξύ άλλων, η κα Χριστοφόρου αναλύει τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας. Ανάμεσα τους Βιωματικά Εργαστήρια, Διαδραστικά Παιχνίδια, όπως το διαδραστικό κουίζ γνώσεων “Keep the game safe”, αλλά και το ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ.

Το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, για το οποίο η κα Χριστοφόρου εξηγεί αναλυτικά τι πραγματεύεται.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, με κεντρικό μήνυμα για φέτος «Παιχνίδι είναι θέλει όρια». Που αποσκοπεί η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022;

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι, η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Φέτος, το Ασφαλές Παιχνίδι παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και γίνεται εξίσου σημαντικό για κάθε έναν από εμάς.

Μαζί με καταξιωμένους ομιλητές, ειδικούς επαγγελματίες και επιστήμονες, μαθαίνουμε, συζητάμε και ενημερωνόμαστε για το τι πραγματικά σημαίνει Ασφαλές Παιχνίδι. Εστιάζουμε στη σημαντικότητα της διασκέδασης μέσα από Βιωματικά Εργαστήρια και Διαδραστικά Παιχνίδια. Θέτουμε όρια και αναγνωρίζουμε τυχόν πρώτα σημάδια εθισμού. Η εβδομάδα αποτελεί πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου με σκοπό την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, εργαζόμενων στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και παικτών, οικογενειών τους και φίλων τους.

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού;

Στόχος της Εβδομάδας είναι η ενημέρωση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από μια σειρά δράσεων, η Αρχή στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, όσο και στην εμπλοκή και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων μερών για τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που να αποτρέπει προβληματικές συμπεριφορές.

Με ποια δραστηριότητα ανοίγει η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού και ποιες άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας;

Το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού θα δοθεί με το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, και άλλα πολλά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τους τρόπους ασφαλούς συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του ένας παίκτης, τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στην κοινωνία, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τρόπους βοήθειας και θεραπείας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ορισμένες από τις δράσεις όπως τα εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους εποπτευόμενους της Αρχής, δράσεις σε στρατόπεδα, εργαστήρι ανοικτού διαλόγου με φοιτητές, σεμινάρια σε συνεργασία με Δήμους.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί το διαδραστικό κουίζ γνώσεων Keep the game safe και το ερασιτεχνικό τουρνουά μπάσκετ, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Όλες οι δράσεις της εβδομάδα βρίσκονται στην ιστοσελίδα sgw.cy και το κοινό καλείται να κάνει εγγραφή στις δράσεις που το ενδιαφέρουν.

Τι πραγματεύεται το συνέδριο που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού;

Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού δίδει κάθε χρόνο το έναυσμα της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού και φέτος, μετά από δύο χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, καταξιωμένοι επαγγελματίες και αρμόδιοι φορείς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες και θα ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και βέλτιστες πρακτικές για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ασφαλές παιχνίδι.

Το 5ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού έχει σκοπό να αναδείξει την ευθύνη της πολιτείας, των παρόχων τυχερών παιχνιδιών και όλων των εμπλεκόμενων μερών για την περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των παικτών και του κοινωνικού συνόλου. Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αφορά, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια των παικτών και τον ρόλο τόσο των εταιρειών όσο και των ρυθμιστικών αρχών, την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την προστασία τους, την προσέγγιση δημόσιας υγείας στο ασφαλές παιχνίδι, την διαταραχή τυχερών παιχνιδιών, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο γύρω από το ασφαλές παιχνίδι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 5ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά