Ασφαλές Παιχνίδι και γυναικεία στοιχηματική δραστηριότητα

Aύξηση στο ποσοστό των γυναικών που παίζουν τυχερά παιχνίδια καταγράφουν διεθνείς μελέτες. Οι ίδιες έρευνες καταδεικνύουν επίσης ότι οι νεότερες γυναίκες, ειδικότερα, είχαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στη συχνότητα τυχερών παιχνιδιών.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ερευνητές διαπίστωσαν ότι με τον τζόγο να διεξάγεται κυρίως σε δημόσιους και εμφανείς χώρους, αρχικά οι γυναίκες αποθαρρύνονταν να ενασχολούνται.   Ωστόσο, μια αλλαγή στο τοπίο των τυχερών παιχνιδιών, με βασικούς άξονες την αύξηση του διαδικτυακού τζόγου και της διαφήμισης και χορηγιών τυχερών παιχνιδιών, θεωρήθηκαν πλέον μια έγκυρη ψυχαγωγική δραστηριότητα μεταξύ των γυναικών.

 

To θέμα θα απασχολήσει το 5ου Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού που διοργανώνει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Το γεγονός θα αποτελέσει μια εξαιρετική πλατφόρμα στο πλαίσιο της οποίας καταξιωμένοι επαγγελματίες και αρμόδιοι φορείς, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες και θα ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις γύρω από το στοίχημα, τις κοινωνικές προεκτάσεις και την ασφαλή ενασχόληση.

 

Από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά ονόματα που «κλείδωσαν», αυτό της Dr Heather Wardle. Η Heather, Lord Kelvin Adam Smith Reader στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, είναι ειδική σε θέματα έρευνας και πολιτικής σε τυχερά παιχνίδια. Επί του παρόντος ηγείται της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας του Lancet για τα τυχερά παιχνίδια και εργάζεται σε πολλαπλά έργα που περιλαμβάνουν τη μέτρηση των επιβλαβών τυχερών παιχνιδιών έως την ανάπτυξη νέων παρεμβάσεων για την πρόληψη αρνητικών συνεπειών από τον τζόγο.

 

Πλούσια θεματολογία

 

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και σκοπό έχει την ανάδειξη της ευθύνης της πολιτείας και των παρόχων τυχερών παιχνιδιών να ενισχύσουν περαιτέρω τους μηχανισμούς προστασίας των παικτών. Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αφορά, μεταξύ άλλων, την στοιχηματική συμπεριφορά και ασφάλεια των παικτών, την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων νέων τεχνολογιών για την προστασία τους, τη διαταραχή τυχερών παιχνιδιών αλλά και τις εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο γύρω από τον τομέα.

 

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν  για τα ασφαλέστερα πρότυπα σχετικά με την προστασία των παικτών καθώς και για τη χρήση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που αποσκοπούν στη μείωση της βλάβης που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια.

 

Ποιους ενδιαφέρει

Απευθυνόμενο σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας, το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία γνώσης και επιμόρφωσης για ιδιωτικές εταιρείες και οργανωμένα σύνολα, επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

 

Για πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες