Γυναίκες και προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια

InBusinessNews  26/09/2022 13:19
Γυναίκες και προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια

Γυναίκες και προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια

InBusinessNews  26/09/2022 13:19

Διεθνώς καταγράφεται μια αυξητική τάση στην ενασχόληση των γυναικών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, σε επίπεδα, μάλιστα, αντίστοιχα με εκείνα των ανδρών. Η αύξηση αυτή της ενασχόλησης με τη στοιχηματική δραστηριότητα οδήγησε, συνεπακόλουθα, σε αύξηση των διαταραχών της συμπεριφοράς κατά τη συμμετοχή στο στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι μεταξύ των γυναικών.

Οι γυναίκες που εμφανίζουν διαταραχές συμπεριφοράς ή προβληματική συμπεριφορά αναφέρουν σημαντικά συχνότερα διαταραχές άγχους και κατάθλιψης, διαταραχές προσωπικότητας, διαταραχές κατάχρησης αλκοόλ και είναι πιθανότερο να έχουν υποστεί παιδική κακοποίηση από ό,τι άνδρες με αντίστοιχες διαταραχές συμπεριφοράς.

Το ζήτημα της αύξησης στην ενασχόληση των γυναικών με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, που ενίοτε είναι αντίστοιχα με εκείνα των ανδρών θα βρεθεί ενώπιον συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του 5ο Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού. Οι Fulvia Prever, Επιστημονική Διευθύντρια του Έργου Women & Gambling, SUNNCOOP,  Dr. Heather Wardle, Lord Kelvin Adam Smith Reader in Social Sciences, Andrea Wöhr, Gambling Research Center, Πανεπιστήμιο Hohenheim και Γεωργία Παναγιώτου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα συμμετάσχουν στο πάνελ συζήτησης για να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους, καθώς και να παρουσιάσουν ερευνητικά αποτελέσματα που αποσαφηνίζουν την εικόνα ενός από τα πιο σοβαρά κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη βιομηχανία.  Συντονίστρια του πάνελ συζήτησης θα είναι η Χριστίνα Γκολνά, Head, Policy change and Management Consulting, Innowth Ltd.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 στο Hilton Nicosia από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Εμπειρογνώμονες και αρμόδιοι φορείς θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στην ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και άλλοι αρμόδιοι φορείς από την Κύπρο και το εξωτερικό για να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους γύρω από το Ασφαλές Παιχνίδι.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν θέματα όπως η ασφάλεια των παικτών και ο ρόλος που διαδραματίζουν συναρμόδιοι φορείς μεταξύ των οποίων οι εταιρείες και φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την προστασία των παικτών, την προσέγγιση δημόσιας υγείας στο ασφαλές παιχνίδι, την διαταραχή τυχερών παιχνιδιών αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ακαδημαϊκό επίπεδο γύρω από το ασφαλές παιχνίδι.

Το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπου θα προσφέρει γνώση και εξειδίκευση τόσο σε ιδιωτικές εταιρείες και οργανωμένα σύνολα, επαγγελματίες του κλάδου τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συμβούλους επιχειρήσεων, μέσα μαζικής ενημέρωσης, λειτουργούς νεολαίας, δικηγορικά και διαφημιστικά γραφεία, αθλητικές ομοσπονδίες όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Πληροφορίες: https://sgw.cy/

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας