Η εταιρική βιωσιμότητα περνά από τη συμμόρφωση

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις για την αειφορία, η συμμόρφωση πρέπει να κατέχει σημαντικό ρόλο. Οι επιχειρήσεις καλούνται, πλέον, να διασφαλίσουν ότι οι απαιτήσεις των ενδιαφερομένων και οι κανονιστικές απαιτήσεις ενσωματώνονται σε ένα πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Η ικανότητα δημιουργίας πραγματικής και βιώσιμης εταιρικής αξίας περνά από τα κριτήρια ESG και δείκτες απόδοσης. Οι λειτουργίες συμμόρφωσης έχουν την ευθύνη να παρέχουν αυτή τη διασφάλιση. Ειδικά στις μέρες μας, είναι επιτακτική ανάγκη για τους ηγέτες των επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν τους αναδυόμενους κινδύνους σε ένα μετα-πανδημικό, μεταπολεμικό περιβάλλον.

Οι εταιρείες πρέπει να διακρίνουν τι μπορούν να κάνουν με  τη συμμόρφωση για να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν βιώσιμα, αποφεύγοντας οικονομικούς κινδύνους και κινδύνους φήμης. Ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας θα μοιραστεί σύντομα με το κοινό τις θέσεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις του για το επίκαιρο αυτό θέμα που απασχολεί το τοπικό και όχι μόνο επιχειρείν. Ο λόγος για τον Erik Woodhouse, Deputy Assistant Secretary of the US Department of State – Counter Threat Finance and Sanctions Bureau of Economic and Business Affairs των ΗΠΑ ο οποίος δήλωσε το παρών του στο International Compliance Forum που θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου στη Λευκωσία.

Η αξιοποίηση των εργαλείων που διατίθενται για υπεύθυνη διοίκηση και βιωσιμότητα είναι βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία αξίας στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον και ο Woodhouse το γνωρίζει πολύ καλά. Στην ομιλία του θα εξηγήσει τους λόγους που η εδραίωση μίας νέας νοοτροπίας που ενισχύεται από την εφαρμογή υψηλών προτύπων κανονιστικής συμμόρφωσης πρέπει να συμπορεύεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο Erik Woodhouse από τη θέση του στο εν λόγω Τμήμα επιβλέπει το Counter Threat Finance and Sanctions Bureau of Economic and Business Affairs. Πριν επανέλθει στο US Department of State, ο κ. Woodhouse ήταν δικηγόρος που συμβούλευε πελάτες σχετικά με τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τους κανονισμούς κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Υπήρξε Ανώτερος Σύμβουλος του Υφυπουργού Διεθνών Υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας υπό την ευθύνη του ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή οικονομική πολιτική της IA.

Πριν από το Υπουργείο Οικονομικών, υπηρέτησε ως δικηγόρος-σύμβουλος στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποθέσεις των προσφύγων και στη συνέχεια τις υποθέσεις των συνθηκών. Νωρίτερα στην καριέρα του, ήταν συνεργάτης στη χρηματοδότηση έργων και σε πρακτικές δικαστικών διαφορών σε μια παγκόσμια δικηγορική εταιρεία.

Ο ομιλητής θα έρθει στην Κύπρο για να χαιρετήσει το Συνέδριο, που αναμένεται για άλλη μια χρονιά να συγκεντρώσει τους καλύτερους του τομέα διαχείρισης συμμόρφωσης στην χώρα και να αναδείξει όλες εξελίξεις του χώρου. Tα πλεονεκτήματα από τη διαχείριση συμμόρφωσης στις επιχειρήσεις και την κρισιμότητα τους στην απόδοση της επένδυσης της διαχείρισης αποτελούν βασικά θέματα που θα επίσης θα απασχολήσουν τους ομιλητές σε ένα γεγονός που απευθύνεται σε επαγγελματίες και συγκεκριμένα, σε ανώτερα στελέχη από τον ευρύτερο τομέα Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν, εξάλλου, στελέχη από τραπεζικές, ασφαλιστικές, φοροτεχνικές, χρηματοπιστωτικές, καταπιστευματικές, λογιστικές, ελεγκτικές και νομικές εταιρείες, καθώς και από εμπλεκόμενους ρυθμιστικούς φορείς. Θα φιλοξενήσει, τέλος, εμπειρογνώμονες και σύμβουλους σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, διαχείρισης κεφαλαίων, κτλ.

 

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: eBOS Technologies Ltd, ECOMMBX, Infocredit Group, iSPIRAL, MAP S.Platis Group, Prospectacy

Υποστηρικτές: ACCA, CGI, IBE, ICA, ICPA, ICAEW, ILN

Με την Στήριξη: ACFE, ACB, CBA, CFA Society Cyprus, CIF, CYFA, ICPAC, IIA Cyprus, Invest Cyprus, ISACA

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»