Deloitte: Έσοδα-ρεκόρ $59.3 δις παγκοσμίως-Πώς σχολιάζει ο Π. Μάρκου

Εντυπωσιακή αύξηση 19.6% στα έσοδά της ανακοίνωσε η Deloitte για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2022, με τα έσοδα αυτά να ανέρχονται παγκοσμίως στα $59.3 δις.   

Επιπρόσθετα, στις 8 Σεπτεμβρίου, ο οργανισμός ανακοίνωσε αύξηση 20.3% στο ανθρώπινο δυναμικό του, με τους ανθρώπους του παγκοσμίου δικτύου να αγγίζουν πλέον περίπου τις 415.000.

Ταυτόχρονα, η Deloitte αναγνωρίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Brand Finance ως το ισχυρότερο και πολυτιμότερο brand παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες του κόσμου.

Ο CEO της Deloitte Global, Punit Renjen, σχολίασε τα εκπληκτικά αυτά αποτελέσματα, τονίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε ακολουθήσει μια αξιοσημείωτη πορεία, η οποία μας έχει επιτρέψει να καταστούμε ο κορυφαίος οργανισμός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο.

Το ισχυρό επιχειρηματικό μας μοντέλο, παράλληλα με την παγκόσμια στρατηγική μας, μας επιτρέπει να είμαστε αποδοτικοί, να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με αριστεία, να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας και να στηρίζουμε την κοινωνία, καθώς και να διατηρούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου.» Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Αυτές οι αρχές μάς επέτρεψαν να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία από ακόμη μια χρονιά γεμάτη από ταραχώδεις εξελίξεις – γεωπολιτικές συγκρούσεις, συνεχιζόμενη πανδημία, ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα, καθώς και τον υψηλότερο πληθωρισμό της γενιάς μας». 

Σε μια εποχή που η αβεβαιότητα έχει γίνει η νέα κανονικότητα και που απρόσμενες αλλαγές συντελούνται με απίστευτη ταχύτητα, η Deloitte έχει αποδείξει ότι έχει την ευελιξία και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει τις πιο απροσδόκητες προκλήσεις, βοηθώντας τους πελάτες της να πράξουν το ίδιο.

Η ποιότητα παραμένει σημαντικός παράγοντας και υψηλά στην ατζέντα μας. Ενισχύουμε συνεχώς τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες μας με νέες τεχνολογίες, συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση των  διαδικασιών μας, με αποτελέσματα να ήμαστε ηγέτες στον κλάδο. Μέσω της διασύνδεσης του παγκοσμίου δικτύου μας, των κέντρων παροχής υπηρεσιών μας και της σημαντικής συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων των Συμβουλευτικών, Χρηματοοικονομικών και Φορολογικών υπηρεσιών,  αυξήσαμε τις πωλήσεις των παγκόσμιων συμμαχιών και οικοσυστημάτων μας κατά 23%, συμβάλλοντας στο 27% περίπου των συνολικών πωλήσεων της Deloitte.

Ταυτόχρονα, έχουμε ενισχύσει τις σχέσεις μας με 15 συμμαχίες παγκοσμίως, δημιουργώντας από κοινού περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στην καινοτομία, επενδύοντας σε κοινωνικές πρωτοβουλίες (Βιωσιμότητα και Κλίμα, Ποικιλομορφία και Ένταξη), και εφαρμόζοντας στρατηγικές που αποφέρουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη στους πελάτες μας.

Όσον αφορά τους επιχειρησιακούς τομείς της Deloitte, τα έσοδα από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 24.4%, ενώ τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα έσοδα από τις Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (+22.1%). Ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος τομέας ήταν αυτός της Τεχνολογίας, ΜΜΕ & Τηλεπικοινωνιών, ακολουθούμενος από τον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών, ταχύτερη ανάπτυξη σημείωσε η περιοχή της Αμερικής (+22.1%), ακολουθούμενη από την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (+17.1%).

Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας και την κοινωνία, δημιουργώντας έναν θετικό αντίκτυπο

Σημαντικό στοιχείο στις προσπάθειές μας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί μας. Η ανάπτυξή μας συνδέεται άμεσα με αυτούς. Προκειμένου να ενδυναμώνουμε διαρκώς τους ανθρώπους μας και να τους βοηθούμε να εξελίσσουν την καριέρα τους σε έναν δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο, οι εταιρείες μέλη του δικτύου έχουν προσθέσει σημαντικά ωφελήματα, εφαρμόζουν νέους τρόπους εργασίας που βελτιώνουν την ευημερία των ανθρώπων μας, καθώς και προγράμματα δια βίου μάθησης.

Σημαντικός στόχος της Deloitte είναι και η δέσμευση για αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος που χαρακτηρίζεται από κοινωνική πρόοδο. Μέσα από τις WorldImpact πρωτοβουλίες μας, επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία ενός απτού αντίκτυπου  στις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου κόσμου. Το οικονομικό έτος 2022, οι κοινωνικές μας επενδύσεις ανήλθαν σε $284 εκατομμύρια, με συνολικές επενδύσεις $1.7 δις σε περίοδο επτά ετών. Σημαντική ήταν και η πρόοδος που σημείωσε η Deloitte το οικονομικό έτος 2022 σχετικά με τους δείκτες Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG). Συγκεκριμένα, συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο ως προς την επίτευξη των στόχων μας που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, με αύξηση 91% στην ανανεώσιμη ενέργεια συγκριτικά με πέρυσι.  

Από την πλευρά του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Deloitte Κύπρου, Πιερής Μάρκου, σχολίασε σχετικά: «Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές, γεωπολιτικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, το 2022 αποτέλεσε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ανάπτυξη και εξέλιξη, τόσο για το παγκόσμιο δίκτυό μας όσο και για την Deloitte Κύπρου. Όλα αυτά τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα του οργανισμού μας, εκτός από υπερηφάνεια, μας πλημμυρίζουν και από αίσθημα ευθύνης. Ευθύνη να συνεχίσουμε να είμαστε ηγέτες στον τομέα μας για τους πελάτες μας, αλλά και ευθύνη να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας και την κοινωνία μέσα από στοχευμένες δράσεις κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας.»

Καταληκτικά, ο Punit Renjen, πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια κρίσιμη δεκαετία. Ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσουν οι διαμορφωτές δημόσιων πολιτικών, οι ΜΚΟ και οι επιχειρηματικοί ηγέτες αλλάζει. Καθώς ο κόσμος εξελίσσεται, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε γίνονται περίπλοκες και απρόβλεπτες. Η συνεργασία μεταξύ όλων μας είναι πλέον επιτακτική για να αναπτύξουμε λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της ισότητας και την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, μεταξύ άλλων θεμάτων. Μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλο τον κόσμο.»

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κοινωνικό αποτύπωμα της Deloitte παγκοσμίως και τα οικονομικά αποτελέσματα, διαβάστε την έκθεση 2022 Global Impact Report (στον σύνδεσμο globalreport.deloitte).

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»