Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

«Σημείο αναφοράς για ακόμα μία φορά το Business Leaders Summit»

Τη βεβαιότητα ότι το 6ο Business Leaders Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει ως ένα φόρουμ ιδεών και ως μία πρώτη καταγραφή των στόχων και επιδιώξεων, αλλά και τυχόν προβληματισμών της νέας γενιάς ηγετών των επιχειρήσεων του τόπου, εκφράζει ο Director of Corporate and SME Banking Divisions της Τράπεζας Κύπρου, Ξένιος Κονομής.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o κ. Κονομής επισημαίνει πως πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο μέσα από τη θεματολογία που επιλέγεται κάθε χρονιά, συμβάλλει ουσιαστικά στον καθορισμό των μελλοντικών στόχων των κυπριακών επιχειρήσεων.

«Πιστεύουμε», τονίζει, «πως τόσο η επιλεγμένη θεματολογία του Business Leaders Summit όσο και οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες και οι απόψεις που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι σημαντικές και βοηθητικές στην λήψη ορθών αποφάσεων τους».

Ο Ξένιος Κονομής υποδεικνύει ότι το συνέδριο αποτελεί για ακόμα μία φορά σημείο αναφοράς και ενδεχομένως την αφετηρία από την οποία θα υπάρξει συγκερασμός των απόψεων των παλαιότερων με τους νεότερους επιχειρηματίες.

Μιλήστε μας για τον θεσμό του Business Leaders Summit και τη σημασία του για τη επιχειρηματική κοινότητα…

To Business Leaders Summit αποτελεί τα τελευταία έξι χρόνια την κορυφαία σύναξη του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα γεγονός το οποίο, μέσα από τη θεματολογία που επιλέγεται κάθε χρονιά, συμβάλλει ουσιαστικά στον καθορισμό των μελλοντικών στόχων των κυπριακών επιχειρήσεων. Μέσα από την επικοινωνία που έχουμε ως Διεύθυνση Μεγάλων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου με τους πελάτες μας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι όλα όσα τους προβληματίζουν και τους απασχολούν.

Για τον λόγο αυτό, τα θέματα που επιλέγουμε κάθε χρονιά, πιστεύουμε ότι δίνουν απαντήσεις και επιλύουν προβληματισμούς που τυχόν έχουν. Πιστεύουμε πως τόσο η επιλεγμένη θεματολογία του Business Leaders Summit όσο και οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες και οι απόψεις που ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι σημαντικές και βοηθητικές στην λήψη ορθών αποφάσεων τους.

Στην Τράπεζα Κύπρου είμαστε δίπλα στους πελάτες μας σε κάθε επόμενη κίνηση τους και όχι μόνο όταν χρειάζονται οποιουδήποτε είδους χρηματοδοτική διευκόλυνση. Το αποδείξαμε άλλωστε αυτό στην πράξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και άλλων πρόσφατων προκλήσεων στις οποίες βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι.

Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά επιχειρηματιών εξ’ ου και η φετινή θεματική. Γατί θεωρείτε ότι ειδικά σήμερα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κυπριακό επιχειρείν;

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για τις κυπριακές επιχειρήσεις κατά την οποία αρκετές είτε έχουν ήδη περάσει ή πρόκειται να περάσουν υπό τη διεύθυνση της νέας γενιάς  Τα νεότερα ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων έχουν να διαχειριστούν πρωτόγνωρες και άνευ προηγουμένου προκλήσεις τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές.

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο υγειονομικής κρίσης, σήμερα οι νέοι αυτοί ηγέτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία πλειάδα πολύπλοκων και πολύ-επίπεδων προκλήσεων. Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που εκτείνεται από την αύξηση των τιμών και του κόστους ενέργειας μέχρι την ενσωμάτωση των κριτηρίων Περιβάλλον-Κοινωνία- Εταιρική Διακυβέρνηση, τα γνωστά σε όλους πλέον ESGκριτήρια, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού υπό νέα δεδομένα και ασφαλώς τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ουσιαστικά, είναι η γενιά των επιχειρηματιών οι οποίοι θα καθοδηγήσουν τις εταιρείες τους μέσα από ένα δαιδαλώδες πλέγμα προκλήσεων προς την μακροχρόνια Βιωσιμότητα και την σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία. Η δική τους ανοδική πορεία και επιτυχία θα καθορίσει τη γενικότερη πορεία της κυπριακής οικονομίας.  

Την πρόσκληση μας για συμμετοχή στο Συνέδριο έχουν αποδεχθεί διευθυντικά στελέχη της νεότερης γενιάς από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις του τόπου, προερχόμενοι από διάφορους τομείς της οικονομίας και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις απόψεις τους και να μοιραστούν μαζί μας ακόμα και τις ανησυχίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, εμείς ως Τράπεζα Κύπρου, θα σταθούμε ακόμα πιο σθεναρά δίπλα τους και μαζί να τους βοηθήσουμε στην επιτυχία των στόχων τους.

Για ποιο λόγο αξίζει κανείς να συμμετάσχει στην εκδήλωση και ποιες/ποιους ενδιαφέρει περισσότερο;

Το Business Leaders Summit κάθε χρόνο προσελκύει τα κορυφαία στελέχη των επιχειρήσεων στην Κύπρο. Ειδικά φέτος που επικεντρωνόμαστε στη νέα γενιά, το ενδιαφέρον αυξάνεται περισσότερο, αφού η θεματολογία απασχολεί τόσο τα νεότερα όσο και τα πιο έμπειρα στελέχη των κυπριακών επιχειρήσεων.

Το Συνέδριο αποτελεί για ακόμα μία φορά σημείο αναφοράς και ενδεχομένως την αφετηρία από την οποία θα υπάρξει συγκερασμός των απόψεων των παλαιότερων με τους νεότερους επιχειρηματίες. Είμαστε σίγουροι ότι ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως ένα φόρουμ ιδεών και ως μία πρώτη καταγραφή των στόχων και επιδιώξεων αλλά και τυχόν προβληματισμών της νέας γενιάς ηγετών των επιχειρήσεων του τόπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 6ο Business Leaders Summit κάντε κλικ εδώ.

 

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά