Ρόνα Κασάπη: Το ισοζύγιο-ζητούμενο στη ραδιοτηλεοπτική αγορά  

Μαρία Μιχαήλ  11/08/2022 13:57
Ρόνα Κασάπη: Το ισοζύγιο-ζητούμενο στη ραδιοτηλεοπτική αγορά  

Ρόνα Κασάπη: Το ισοζύγιο-ζητούμενο στη ραδιοτηλεοπτική αγορά  

Μαρία Μιχαήλ  11/08/2022 13:57

Την επίτευξη και διατήρηση ενός ισοζυγίου ανάμεσα στη ρύθμιση/εποπτεία του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου και την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, χαρακτηρίζει ως την μεγαλύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει, η πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Ρόνα Κασάπη.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Κασάπη οριοθετεί ως το μεγαλύτερο της βήμα σε επαγγελματικό επίπεδο τη θέση της Νομικού Συμβούλου του πολυεθνικού ομίλου Coca Cola Hellenic, για την Κύπρο και άλλες χώρες του εξωτερικού, σχέση την οποία διατηρεί από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Η Ρόνα Κασάπη σημειώνει πως σε επίπεδο Αρχής Ραδιοτηλεόρασης έχει ακόμη αρκετούς, σοβαρούς, σύγχρονους και καινοτόμους στόχους προς εκπλήρωση, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, εξακολουθεί να υπάρχει ο στόχος της περαιτέρω προσφοράς.

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας και πόσο δύσκολο/εύκολο ήταν να βρεθείτε στη θέση της Προέδρου του Συμβουλίου Αρχής ραδιοτηλεόρασης Κύπρου;

Δεν υπάρχουν όρια για το πού μπορείς να φθάσεις όταν υπάρχει ήθος, επαγγελματισμός, σκληρή δουλειά και πάθος γι’ αυτό που κάνεις.

Ποια βήματα σας έφεραν εδώ;

Το 2016 ξεκίνησα ως μέλος της Αρχής, ακολούθως έγινα αντιπρόεδρος και κατόπιν παραίτησης του τέως προέδρου, διορίστηκα ως πρόεδρος της Αρχής.

Το μεγαλύτερο μου βήμα σε επαγγελματικό επίπεδο θεωρώ τη θέση της Νομικού Συμβούλου του πολυεθνικού ομίλου Coca Cola Hellenic, για την Κύπρο και άλλες χώρες του εξωτερικού, σχέση την οποία διατηρώ από το 2004 μέχρι και σήμερα.

Ποιος ήταν ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση από τη σημερινή σας θέση;

Να επιτευχθεί και να διατηρηθεί ένα ισοζύγιο ανάμεσα στη ρύθμιση/εποπτεία του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου και την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Σας επηρεάζει και πόσο η αρνητική κριτική; 

Δεν με επηρεάζει καθόλου. Αντιθέτως, την λαμβάνω υπόψη αναλόγως από πού προέρχεται.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και τον ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (θεσμικός/επαγγελματίας/στέλεχος, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία, ειδικά στον τομέα σας;

Ο ρόλος της γυναίκας αναβαθμίστηκε. Η γυναίκα μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και ρόλους.

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Σε επίπεδο Αρχής Ραδιοτηλεόρασης έχω ακόμα αρκετούς, σοβαρούς, σύγχρονους και καινοτόμους στόχους προς εκπλήρωση. Σε προσωπικό επίπεδο, ναι σίγουρα εξακολουθεί να υπάρχει ο στόχος της περαιτέρω προσφοράς. Αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων μου, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της και ειδικά σε τομέα και θέση παρόμοια με τη δικιά σας;

Ήθος, επαγγελματισμό, σκληρή δουλειά και πάθος γι’ αυτό που κάνει μπορεί να επιτύχει πολλά.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Κάθε γυναίκα, όπως και κάθε άντρας, συμβάλλει στο να αλλάξει ο κόσμος, αρχίζοντας με απλές, καλές πράξεις κάθε μέρα.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Σε μια ηγετική θέση από την οποία θα μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω.

  • Who is who
  • Σπούδασε Νομικά-Ναυτικό Δίκαιο, Barrister at Law στο Gray’s Inn Λονδίνου.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν δικηγόρος, στο Δικηγορικό γραφείο Μοντάνιος & Μοντάνιος, Λευκωσία.
  • Ακολουθεί ως σλόγκαν το «Απλές, καλές πράξεις κάθε μέρα».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας