ΕΠΚ: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ορθοδοντική

Δελτίο Τύπου  04/08/2022 13:18
ΕΠΚ: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ορθοδοντική

ΕΠΚ: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ορθοδοντική

Δελτίο Τύπου  04/08/2022 13:18

Με την τελική του έκθεση που κοινοποιήθηκε πρόσφατα, ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας πιστοποίησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ορθοδοντική που θα προσφέρεται από την Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Την αξιολόγηση πραγματοποίησε τριμελής επιτροπή καθηγητών Οδοντιατρικής από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ολλανδία, με την συμμετοχή εκπροσώπων συναφών με το αντικείμενο του προγράμματος Κυπριακών φορέων.

Το Master of Science in Orthodontics, πρόκειται για 3ετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα διδάσκεται στα Αγγλικά θα προσφέρει την θεωρητική και κλινική εκπαίδευση στον/στην ειδικευόμενο/η οδοντίατρο και την κατάλληλη προετοιμασία του/της για την απόκτηση του τίτλου του/της ειδικού ορθοδοντικού.

Η εκπαίδευση ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, ακολουθεί τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ειδικότητας της Ορθοδοντικής του Ηνωμένου Βασιλείου και συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθοδοντική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών.

Ο/η ειδικευόμενος/η θα αποκτήσει την κατάλληλη γνώση, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και τις κλινικές δεξιότητες του/της ειδικού ορθοδοντικού καθώς επίσης και την αίσθηση επαγγελματισμού, ενδιαφέροντος και διερεύνησης. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία του/της οδοντιάτρου για την άσκηση της ειδικότητας, με σύγχρονο και προηγμένο τρόπο, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση με επαρκή κλινική εμπειρία σε διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους.

Η εισαγωγή των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική λόγω της αυξημένης ζήτησης για αγγλόφωνα προγράμματα στην ειδικότητα της ορθοδοντικής σε διεθνές επίπεδο. Η έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ορθοδοντική προγραμματίζεται το Εαρινό Εξάμηνο 2023 με έναρξη σπουδών το Φεβρουάριο 2023.Υποψήφιοι/ες μπορούν να υποβάλουν αίτηση εισαγωγής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy / 0035722-713000

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας