Η Exness δωρίζει τρία πυροσβεστικά οχήματα στο Τμήμα Δασών Κύπρου

Η εταιρεία fintech Exness, με έδρα την Κύπρο, μόλις δώρισε τρία πλήρως εξοπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα στο Τμήμα Δασών της Κύπρου. Αυτή η δωρεά αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Διευθύνων Συμβούλου της Exness, Petr Valov, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλο το νησί πέρυσι το καλοκαίρι, για ενέργειες του ύψους των 300.000 ευρώ.

Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, στο Φυτώριο του Τμήματος Δασών στην Αθαλάσσα Λευκωσίας, ο Διευθυντής ΕΚΕ της Exness, Martin Thorvaldsson, παρέδωσε τα κλειδιά των τριών πυροσβεστικών οχημάτων σε εκπροσώπους του Τμήματος Δασών. Έπειτα ακολούθησε μια μικρή επίδειξη, όπου οι πυροσβέστες εξέθεσαν, στους εκλεκτούς καλεσμένους, τον τρόπο λειτουργίας των νέων οχημάτων.

Στην τελετή, ο κ. Thorvaldsson της Exness τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στις αλτρουιστικές προσπάθειες των πυροσβεστών και δασοφυλάκων. «Καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι η Exness νοιάζεται βαθιά για την Κύπρο», δήλωσε ο κ. Thorvaldsson. «Όλοι εμείς στην Exness, Κύπριοι και μη, θεωρούμε την Κύπρο ως το σπίτι μας και όλοι συγκλονιστήκαμε από τις καταστροφές της πυρκαγιάς περυσι στην περιοχή της Επταγώνειας. Ως εκ τούτου, είναι με μεγάλη μας χαρά που συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των μελλοντικών δασικών πυρκαγιών με τη δωρεά αυτών των τριών πυροσβεστικών οχημάτων. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθούν σωστά. Τα επόμενα χρόνια έχουμε σχέδια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο και προσβλέπουμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία τόσο με το Τμήμα Δασών όσο και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου». Συγκεκριμένα, η παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρεία σχεδιάζει επίσης να δωρίσει τεχνολογικά προηγμένα, μη επανδρωμένα σκάφη (drones) που είναι προσαρμοσμένα στο κυπριακό κλίμα και περιβάλλον και που θα μπορούν να ανιχνεύουν πυρκαγιές από τα πρώτα τους μόλις στάδια.

 

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε: «Χρόνο με το χρόνο το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και η κλιματική αλλαγή. Προτεραιότητά μας ως τμήμα είναι η διατήρηση των δασών μας και η πρόληψη των πυρκαγιών. Αυτά τα πυροσβεστικά οχήματα, που δωρήθηκαν σήμερα από την Exness, καθώς και τα προηγμένα drones που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε παραγωγή, θα συμβάλουν σημαντικά στις προσπάθειές μας να διατηρήσουμε τα δάση μας ανέπαφα και τις κοινότητές μας ασφαλείς. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην Exness για τις ουσιαστικές δωρεές της.»

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής δήλωσε: «Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που βλέπουμε την ενεργή συμβολή του ιδιωτικού τομέα στις κυβερνητικές προσπάθειες, από εταιρείες όπως η Exness. Η Exness δεν δώρισε μόνο αυτά τα τρία πυροσβεστικά οχήματα - δεσμεύτηκε επίσης να βοηθήσει με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας (drones) καθώς και σε εκδηλώσεις αναδάσωσης. Με την υποστήριξη εταιρειών όπως η Exness, θα είμαστε πιο εξοπλισμένοι και έτοιμοι».

Η Exness είναι ένας παγκόσμιος broker που χρησιμοποιεί ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνολογίας και ηθικής με σκοπό να δημιουργήσει ένα ιδανικό trading περιβάλλον για επενδυτές αλλά και να ανεβάζει τον πήχη του τομέα. Το ήθος και το όραμα της Exness στοχεύουν στην παροχή μιας trading εμπειρίας όπως θα έπρεπε να είναι και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε τριβή. Η δέσμευση και τη ταυτότητα της Exness μέσα από τις δύο πτυχές της, την τεχνολογία και την ηθική, καθώς και η πιστή βάση πελατών της, η οποία απαριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες traders, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας επωνυμίας. Σήμερα, η Exness καταγράφει πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίο όγκο συναλλαγών, ενώ παράλληλα εστιάζει σε μια επεκτατική στρατηγική για νέες περιοχές του κόσμου.

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett