Η αισιόδοξη όψη για το μέλλον του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος

Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει όλο και πιο ισχυρές προκλήσεις καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία ενέχει ήδη υψηλούς πολιτικούς κινδύνους. Τα εμπόδια αυτά στον δρόμο προς την ανάκαμψη θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν σε έναν όλο και πιο πολυπολικό κόσμο, οδηγώντας σε μεγαλύτερο κρατικό παρεμβατισμό και συνθήκες που αναδύουν οικονομικό εθνικισμό.

Το ενδιαφέρον αυτό ζήτημα θα αναλύσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του o Associate Director, Political Risk της Fitch Solution,  Matt Sechovsky, στο πλαίσιο του Limassol Economic Forum που θα πραγματοποιηθεί την 21η Οκτωβρίου 2022. O ομιλητής θα εξηγήσει το πώς η νέα τάξη πραγμάτων θα διευκολύνει, παράλληλα, την ώθηση σε πιο ανθεκτικές αλυσίδες εφοδιασμού και σε μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις, ενισχύοντας τις προσπάθειες των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού κόσμου για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Who is who

Ο Matt Sechovsky εντάχθηκε στην Fitch Solutions το 2019 και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών κινδύνων με επίκεντρο την EMEA. Πριν ενταχθεί στην Fitch Solutions, ο κ. Sechovsky ηγήθηκε της ευρωπαϊκής ομάδας σε μια εταιρεία συμβούλων ασφαλείας με έδρα το Λονδίνο. Πριν από αυτό, εργαζόταν σε βρετανική εταιρεία συμβούλων αναπτυξιακής βοήθειας και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας και μεταπτυχιακού διπλώματος στη Συγκρούσεις, την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη από το King's College του Λονδίνου.

Αισιοδοξία και απαισιοδοξία: Οι δύο όψεις

Το Limassol Economic Forum, ένα σημείο αναφοράς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Λεμεσό, θα φέρει στο προσκήνιο τις ιδιαίτερες συνθήκες παρέχοντας ενημέρωση και καθοδήγηση στους επιχειρηματικούς ηγέτες της Κύπρου και του εξωτερικού.

Φέτος, το Forum θα διερευνήσει τις δευτερογενείς επιπτώσεις του πολέμου για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις αλλά και τις επιχειρήσεις. Καταξιωμένοι διεθνείς πολιτικοί και οικονομικοί εμπειρογνώμονες θα αναδείξουν θέματα όπως η νέα παγκόσμια οικονομική τάξη πραγμάτων, οι προκλήσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Διπλωματία και οι Διεθνείς Σχέσεις. Θα γίνει επίσης εκτενής συζήτηση για τις παγκόσμιες ενεργειακές προοπτικές, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον. Θα εξεταστεί, επίσης, ο παράγοντας «Κίνα» και τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις της χώρας με τη Δύση αλλάζουν, ιδιαίτερα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Για την ανάλυση των πιο πάνω οι ομιλητές θα λάβουν υπόψη τόσο την αισιόδοξη όσο και από την απαισιόδοξη σχολή σκέψης. Από τη μία οι αισιόδοξοι που βλέπουν γεγονότα όπως οι πληθωριστικές τάσεις ως προσωρινά φαινόμενα και από την άλλη οι λιγότερο αισιόδοξοι που προβλέπουν σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες από τις τρέχουσες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Το 13ο Limassol Economic Forum, αναμένεται να προσελκύει το ενδιαφέρον των υπεύθυνων λήψης αποφάσεων, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, CEOs, διευθυντικά και άλλα ανώτερα διοικητικά στελέχη από όλες τις μεγάλες εταιρείες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το φόρουμ θα καλωσορίσει επίσης πολιτικούς, διπλωμάτες, άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, καθώς και διεθνείς εμπειρογνώμονες σε πολιτικά και οικονομικά θέματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business

Endorsed by: Invest Cyprus

Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association

Με τη στήριξη: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Χορηγός Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν