Εκδρομή σε θεματικό πάρκο από τους εθελοντές του Parimatch Foundation για προσφυγόπουλα

Το Parimatch Foundation ολοκλήρωσε την πρώτη χρονιά προσφοράς του προγράμματος ‘Sports Mentor’ στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου και πήρε τα παιδιά σε καλοκαιρινή εκδρομή - σε πάρκο περιπέτειας στην Κακοπετριά.

Πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα των παιδιών, το Parimatch Foundation φρόντισε να δώσει χαρά και να συγχαρεί τα παιδιά για την ολοκλήρωση του προγράμματος ‘Sports Mentor’, που έλαβε μέρος την χρονιά που μας πέρασε στο κέντρο. Για αυτό και οργάνωσε εκδρομή,η οποία σίγουρα θα μείνει αξέχαστη στα παιδιά αφού το πάρκο περιπέτειας στο οποίο βρέθηκαν προσφέρει περιπέτεια και διασκέδαση. Στην εκδρομή έλαβαν μέρος 25 παιδιά.

- ‘Sports Mentor’ - Ένα πρόγραμμα του Parimatch Foundation που βοηθά τα παιδιά, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση καθώς και σωματικές και κοινωνικές δεξιότητες μέσω του αθλητισμού. Το Parimatch Foundation διατηρεί τα παιδιά ενεργά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αφου προσφέρει σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα γυμναστικής.

 

‘Πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, θέλαμε να τους δώσουμε μια ωραία εμπειρία, σαν επιβράβευση για τη συμμετοχή τους, την δέσμευση αλλά και την εξέλιξη τους κατά τη διάρκεια του έτους μέσω του προγράμματος. Ήταν ένα απόγευμα που δεν θα ξεχάσουν εύκολα τα παιδιά’ - λέει ο Κωνσταντίνος Κκαϊλή, συντονιστής των προγραμμάτων του Parimatch Foundation στην Κύπρο. 

Οι άνθρωποι του πάρκου φρόντισαν να έχουν για όλα τα παιδιά τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας και αφού ετοιμάστηκαν, ξεκίνησε η περιπέτεια.
 

Ήταν σπουδαίο να βλέπεις τα παιδιά να βοηθούν το ένα το άλλο ή να περιμένουν το ένα το άλλο πριν προχωρήσουν στην επόμενη πρόκληση. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για πολλούς λόγους. Οι ομαδικές εκδρομές μπορούν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά, μπορούν να τα βοηθήσουν να εργαστούν ως ομάδα, να έχουν κοινές εμπειρίες και να τους προσφέρουν διασκέδαση και ενθουσιασμό. Είναι σημαντικό να τους δείξουμε ότι το έργο τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορεί να να αναγνωριστεί.

Μέσω του προγράμματος ‘Sports Mentor’ του Parimatch Foundation, εγγεγραμμένος γυμναστής επισκεπτόταν το κέντρο δύο φορές την εβδομάδα και παρέδιδε μαθήματα γυμναστικής σε συνδυασμό με πολλά παιχνίδια στα παιδιά που διαμένουν στο κέντρο. - ‘Με αυτή την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον γυμναστή  κ. Γιώργο Κυριακού για την προσφορά του την προηγούμενη χρονιά, και για την άψογη συνεργασία σε όλα τα βήματα προς την υλοποίηση του προγράμματος’- λέει ο Κωνσταντίνος Κκαϊλή.
 

  

- ‘Προσωπικά για μένα ήταν μια καινούργια και ιδιαίτερη εμπειρία. Αν και αρχικά πίστεψα πως θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην συνέχεια όλα κύλησαν όπως έπρεπε και είχαμε μια αποτελεσματική συνεργασία με τα παιδάκια. Έπρεπε να δημιουργήσουμε τους τρόπους ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν και να μαθαίνουν όλα τα σημαντικά κάθε συνάντησης, χωρίς να επηρεάζουν οι ιδιαιτερότητες κάποιου παιδιού το άλλο. Ευτυχώς το Parimatch Foundation φρόντισε να έχουμε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που θέλαμε για το πρόγραμμα και τους ευχαριστώ. Μπορώ να πω ότι πετύχαμε τους στόχους μας και τα παιδία βελτιώθηκαν σε αρκετούς τομείς και το βασικότερο για μένα είναι ότι τουλάχιστον εκείνη την ώρα έβλεπα πολλά χαμογελαστά παιδιά και ευτυχισμένα πρόσωπα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό’, - λέει κ. Γιώργος Κυριακού.

 

 

Σκοπός του Parimatch Foundation είναι να προωθεί την υγεία και την ευημερία  της κοινότητας προωθώντας την εκπαίδευση και την συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες για όλους. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδία έχουν την ευκαιρία να αθλούνται συστηματικά, και είμαστε σίγουροι πως η σωστή δουλειά που γίνεται από τους γυμναστές μας θα προσφέρει πολλά στα παιδιά τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Η πρώτη χρονιά ολοκληρώθηκε και το Parimatch Foundation δεσμεύτηκε όπως το πρόγραμμα συνεχίσει και την νέα χρονιά ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Το Parimatch Foundation είναι ένα ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα που εφαρμόζει τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας Parimatch. Το Ίδρυμα χρηματοδοτεί και υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις και προγράμματα που μεριμνούν για την υγεία και την ευεξία των παιδιών στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η Parimatch.

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού