Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Φ. Φιλίππου: Συμμαχία KPMG και Microsoft για το αύριο

Μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών, KPMG και Microsoft, προετοιμάζουν καλύτερα το μέλλον, προσφέροντας λύσεις για τις επιχειρήσεις του σήμερα. Για τις υπηρεσίες αυτές μιλά ο Manager, Management Consulting της KPMG Κύπρου, Φίλιππος Φιλίππου.

Ποιες υπηρεσίες παρέχονται από το τμήμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου;

Το τμήμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης της KPMG Κύπρου παρέχει μια ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πελατών, στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, στη βελτίωση των λειτουργιών τους, στη συμμόρφωσή τους με το κανονιστικό πλαίσιο, κ.λπ. Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι:

• Στρατηγικό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά γενικότερα τον οργανισμό αλλά και ειδικότερα σε θέματα τεχνολογίας, αξιοποίησης δεδομένων, εμπειρίας του πελάτη και του υπαλλήλου.

• Υπηρεσίες ESG.

• Ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων με τη χρήση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών.

• Ανάλυση, βελτίωση και αυτοματοποίηση διαδικασιών.

• Σχεδιασμό λειτουργικών και επιχειρησιακών μοντέλων.

• Υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

• Συμβουλευτικές υπηρεσίες στη διαχείριση θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού και τη διαχείριση έργων.

Μιλήστε μας λίγο για τη συνεργασία σας με τη Microsoft και την αξιοποίηση της πλατφόρμας Power Platform.                                                               

Η στρατηγική συνεργασία της KPMG με τη Microsoft είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στην παροχή κορυφαίων λύσεων και υπηρεσιών στους πελάτες μας.                                                     

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και εξειδίκευσή μας στην πλατφόρμα Power Platform της Microsoft, συνδυάζουμε τη βαθιά τεχνογνωσία μας με την προηγμένη τεχνολογία που προσφέρει η πλατφόρμα, παρέχοντας έτσι στους πελάτες μας τα εφόδια να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αλλαγής και να προετοιμάζονται καλύτερα για το μέλλον, προσφέροντας λύσεις απαραίτητες για τις επιχειρήσεις του σήμερα.

Πώς μπορούν εργαλεία όπως το Power Automate και η ανάπτυξη χαμηλού κώδικα (low-code development), να βοηθήσουν τους πελάτες σας να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους και ποια προβλήματα μπορούν να λύσουν;                                                                          

Καθώς οι οργανισμοί αναπτύσσονται και επεκτείνονται, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερη η βελτίωση και η σωστή εφαρμογή τους.                                                            

Οι τάσεις της αγοράς, όπως οι εξελισσόμενοι νόμοι περί προστασίας δεδομένων, οι διακυμάνσεις της οικονομίας και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν την πολυπλοκότητα και απαιτούν άμεση προσαρμογή των συστημάτων και των εργαλείων, που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί σήμερα.                                                 

Η υιοθέτηση εργαλείων αυτοματοποίησης διαδικασιών όπως το Power Automate και η ανάπτυξη χαμηλού κώδικα (low-code development) μπορούν να βοηθήσουν στην ταχύτερη αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, δημιουργώντας εφαρμογές γρήγορα και κατ’ απαίτηση, αυτοματοποιώντας διαδικασίες και αναλύοντας συνεχώς πληροφορίες για την ελαχιστοποίηση του ρίσκου και τη μεγιστοποίηση της ικανότητας λήψης έξυπνων αποφάσεων. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οργανισμοί να γίνονται πιο ευέλικτοι και να προσαρμόζονται άμεσα σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πόσο απαραίτητη είναι για έναν οργανισμό η τεχνογνωσία ανάπτυξης χαμηλού κώδικα (low-code development) στη σημερινή εποχή;                                                                                        

Στις επιχειρήσεις του σήμερα, η ικανότητα να αλλάζεις και να προσαρμόζεσαι άμεσα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον έχει καταστεί απαραίτητη. Η ταχύτητα και ο τρόπος με τον οποίο ένας οργανισμός ανταποκρίνεται σε αυτές τις αλλαγές, μπορεί να έχει άμεση επίπτωση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και επιτυχία του.                                                                                    

Παρατηρούμε ότι καθίσταται αναγκαίο ένας οργανισμός να υιοθετήσει άμεσα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών και να συμβαδίσει με τον ανταγωνισμό και την αγορά. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να υλοποιήσει άμεσα την αλλαγή είναι η χρήση της ανάπτυξης χαμηλού κώδικα (low code development). Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής προσέγγιση για τις επιχειρήσεις, ώστε να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Με την αξιοποίηση μιας πλατφόρμας ανάπτυξης χαμηλού κώδικα οι εταιρείες μπορούν γρήγορα να αναπτύσσουν και να παραδίδουν επιχειρηματικές εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται να βασίζονται στις παραδοσιακά χρονοβόρες διαδικασίες ανάπτυξης λογισμικού και εκπαίδευσης των χρηστών.                                               

Αυτό, όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο και κάνει τις εταιρείες πιο αποτελεσματικές και παραγωγικές, αλλά τους επιτρέπει επίσης, να εστιάσουν στις εφαρμογές της τεχνολογίας, οι οποίες απαιτούν τη μεγαλύτερη προσοχή, όπως η εμπειρία πελατών και οι εφαρμογές αυτοματοποιήσεων.

Με όλες αυτές τις ραγδαίες τεχνολογικές προόδους, πώς προβλέπεται το μέλλον για τις επιχειρήσεις της Κύπρου;

Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις στη σημερινή εποχή και τη μεγάλη ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι βάσεις δεδομένων cloud, διαμορφώνουν γρήγορα ένα διαρκώς εξελισσόμενο τρόπο λειτουργίας, ανεξάρτητα με αν το μιλάμε για μια πολυεθνική εταιρεία ή μια startup. Επίσης, τεχνολογίες όπως η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική φαίνεται ότι θα επηρεάσουν πολύ τον επιχειρηματικό κόσμο του αύριο, όπως και η τεχνολογία Blockchain, αλλά και η υιοθέτηση προσεγγίσεων ESG, η οποία αναμένεται να αλλάξει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών.

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν τις προηγούμενες χρονιές;

Το 2020 και το 2021 ήταν σίγουρα χρονιές μετασχηματισμού. Με την αύξηση του αριθμού των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι, υπήρξε τεράστια ζήτηση για λύσεις ψηφιακών χώρων εργασίας. Ως αποτέλεσμα, η υιοθέτηση και οι δαπάνες του cloud έχουν αυξηθεί δραματικά και φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2022.                                                                                                  

Η εξ αποστάσεως εργασία θα αρχίσει να γίνεται η νέα κανονικότητα, καθώς οι επιχειρήσεις όλων των ειδών έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παραγωγικότητα μπορεί να συνεχιστεί ακόμη και χωρίς φυσική παρουσία σε ένα γραφείο. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτό επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η τεχνολογία άρχισε ήδη να αλλάζει την επιχειρηματική σκηνή, όπως τη γνωρίζαμε! Οι επιπτώσεις της εμβέλειας και της επιρροής της «ψηφιακής διαταραχής» (digital disruption) δεν ήταν ποτέ πιο αισθητές.                                                           

Οι οργανισμοί πρέπει να είναι ευέλικτοι, για να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες, να προσαρμοστούν, να ακολουθήσουν νέα πρότυπα και να λειτουργήσουν με πιο βιώσιμο τρόπο, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να πετύχουν στο μέλλον.

Who is who

Ποια η επαγγελματική σας πορεία και ποια τα καθήκοντά σας στην KPMG Κύπρου;                                                                      

Το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο περιλαμβάνει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Στρατηγική Διοίκηση. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών το 2014 και το 2017 εντάχθηκα στο δυναμικό της KPMG Κύπρου και συγκεκριμένα στο τμήμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης. Σήμερα κατέχω τη θέση του Manager και ασχολούμαι κυρίως με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα βελτιστοποίησης επιχειρησιακών λειτουργιών και διαδικασιών με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς επίσης με τη διαχείριση έργων ανάπτυξης και εφαρμογής τεχνολογικών λύσεων και πληροφοριακών συστημάτων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

KPMG Ltd: Φίλιππος Φιλίππου, Manager, Management Consulting  Τηλέφωνο: 22209061 E-mail: philippos.philippou@kpmg.com.cy

 

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών