Πολύπλοκες και πολυδιάστατες οι δομές του οικονομικού εγκλήματος

Αντριάνα Βαρνακίδου  28/06/2022 12:46
Πολύπλοκες και πολυδιάστατες οι δομές του οικονομικού εγκλήματος

Πολύπλοκες και πολυδιάστατες οι δομές του οικονομικού εγκλήματος

Αντριάνα Βαρνακίδου  28/06/2022 12:46

Το 5ο Cyprus Anti-Fraud Conference πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη, 9 Ιουνίου στο Hilton Λευκωσίας. 

Με τη συμμετοχή τους, οι εταιρείες και οι Οργανισμοί περιηγήθηκαν στις πολύπλοκες δομές του οικονομικού εγκλήματος και ενημερώθηκαν από τους ειδικούς για τις τελευταίες εξελίξεις του τομέα.

Το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ACFE Cyprus Chapter Γιώργος Ζορνάς, ήταν ότι τα περιστατικά απάτης αποκαλύπτονται μέσα από πληροφορίες που μαθαίνουν άτομα μέσα σε μια εταιρεία, γι’ αυτό και οι Οργανισμοί πρέπει να τα επιμορφώνουν και να τα ευαισθητοποιούν.

Με την σειρά του ο Πάνος Κυριακίδης, Senior Commercial Manager της Ebos τόνισε τη σημασία όπως οι εταιρείες έχουν τεχνολογικό συνεργάτη που να εντοπίζει τις απάτες καθώς την τελευταία εικοσαετία αυξήθηκαν ραγδαία όχι μόνο σε ποσότητα αλλά και σε πολυπλοκότητα.

Κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας ο Ανδρέας Κίτσιος, Head of Customer Advisory Greece and Eastern Europe της SAS, ανέλυσε το ζήτημα της προστασίας του καταναλωτή κατά τις συναλλαγές του στο διαδίκτυο. Όπως είπε ο σκοπός του εντοπισμού της απάτης είναι η λειτουργεία των εταιρειών με ασφάλεια, ταυτόχρονα με την παροχή εξαιρετικής εμπειρίας του καταναλωτή σε κάθε βιομηχανία.                                                                              

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης του NHS (NHSCFA) στη Βρετανία που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της απάτης του NHS στη χώρα. Ο Διευθυντής της Αρχής, Alex Rothwell ανέφερε πως οι απάτες στοιχίζουν στο NHS, 1,2 δις. στερλίνες, κάτι που σημαίνει πως η πρόληψη είναι εξίσου σημαντική με την αντιμετώπιση.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Next Generation Fraud Examiner» αναλύθηκε ο ρόλος των σημερινών επαγγελματιών του κλάδου, που πρέπει να συνδυάζουν προηγμένες τεχνικές δεξιότητες που αξιοποιούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται τη δύναμη δεδομένων, καθώς και τα απαραίτητα soft skills για την αποτελεσματική απόδοση της εργασίας τους.

Το συνέδριο παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου και διοργάνωσε το ACFE Cyprus Chapter και η IMH. Χορηγοί ήταν η eBOS Technologies και η SAS Institute S.A.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας