Επικοινωνώντας τις Δράσεις Αειφορίας

  27/06/2022 11:20
Επικοινωνώντας τις Δράσεις Αειφορίας

Επικοινωνώντας τις Δράσεις Αειφορίας

  27/06/2022 11:20

Κάθε σύγχρονος Οργανισμός υιοθετεί επενδυτική φιλοσοφία ESG.  Αλλά, τα ESG μπορεί να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με το ποιος το λέει και το πλαίσιο στο οποίο το λέει, γεγονός που οδηγεί σε σύγχυση. Ουσιαστικά, τα ESG υποδηλώνουν τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα που είτε περιγράφουν την περιβαλλοντική κατάσταση μιας επιχείρησης, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και την εταιρική διακυβέρνηση  ή αντικατοπτρίζουν την έκθεση της απέναντι στη διαχείριση περιβαλλοντικών, κοινωνικών κινδύνων ή κινδύνων που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση.

Βέβαια, υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην υιοθέτηση των ESG και στην παραπληροφόρηση ενός οργανισμού στην προσπάθειά του να παρουσιάσει μια περιβαλλοντική εικόνα. Εξάλλου, το τι πρεσβεύει και το τι πραγματικά προωθεί σε εταιρικό επίπεδο ενίοτε δεν ταυτίζεται. Για το ζήτημα αναμένεται να μιλήσει κατά το 14ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα ένα άτομο με βαθιά γνώση. Ο λόγος για την Hanane Taidi, Director General της TIC Council. Η κ.Taidi θα εξετάσει το επικοινωνιακό κομμάτι των δράσεων αειφορίας εξηγώντας στο κοινό τι πρέπει να προσέξει κατά την εφαρμογή τους.

Σπουδαίο βιογραφικό

Η Hanane Taidi διορίστηκε Γενική Διευθύντρια του Συμβουλίου TIC τον Ιούνιο του 2019, έχοντας διατελέσει Γενική Διευθύντρια της IFIA από τον Ιούλιο του 2016. Επί του παρόντος εκπροσωπεί τη βιομηχανία δοκιμών, επιθεώρησης και πιστοποίησης, έναν τομέα που παρέχει ανεξάρτητη αξιολόγηση συμμόρφωσης σε όλο τον κόσμο με συνδυασμένα έσοδα πάνω από 30 δισ. ευρώ και πάνω από 400.000 εργαζόμενους. Προηγουμένως, η κ. Taidi εργάστηκε στη DuPont de Nemours International ως Διευθύντρια Επικοινωνίας Μάρκετινγκ για την Performance Polymers. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κ. Taidi ηγήθηκε, ανέπτυξε και κατεύθυνε ολοκληρωμένες στρατηγικές επικοινωνίας μάρκετινγκ και ήταν μέλος της περιφερειακής ηγετικής ομάδας. Πριν ενταχθεί στην DuPont, η κ. Taidi ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας στην PlasticsEurope, από όπου ηγήθηκε των επικοινωνιακών προσπαθειών της PlasticsEurope στην Ευρώπη μαζί με μια ομάδα περιφερειακών Υπεύθυνων Επικοινωνίας. Εκτός από τον ρόλο της ως Διευθύντρια Επικοινωνιών, το 2014, η κ. Taidi διορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Έρευνας & Καινοτομίας, ως Εισηγήτρια για την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που ανέπτυξε συστάσεις για τη Συστημική Οικο-καινοτομία και είναι επισκέπτης ομιλητής για δημόσιες υποθέσεις , επικοινωνίες κρίσεων και διαχείριση αλλαγών στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών (ULB) και στο Πανεπιστήμιο Quadriga (Βερολίνο).

Οι βέλτιστες πρακτικές ESG

Το 14ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα που παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου, η πιο ολοκληρωμένη ετήσια σύναξη των επιχειρήσεων και των στελεχών που εφαρμόζουν δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και χαράζουν τη στρατηγική για μακροχρόνια Εταιρική Βιωσιμότητα στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG, έρχεται την Τρίτη, 5 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές υιοθέτησής τους. Φέτος, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους οι υπεύθυνες επιχειρήσεις είναι πιο ελκυστικές και έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Η ατζέντα του σπουδαίου γεγονότος περιλαμβάνει ευρεία θεματολογία και καίρια ζητήματα.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ESG & Sustainability Managers, Υπεύθυνους Εταιρικής Υπευθυνότητας/ Κοινωνικής Ευθύνης, Συνδέσμους που καταπιάνονται με θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας και Υπευθυνότητας, Διευθυντές και Στελέχη Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων από κυπριακές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και μεγεθών, Διαφημιστικά Γραφεία, Γραφεία και Επαγγελματίες Παροχής Υπηρεσιών Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Επαγγελματίες Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Κύριος Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη, Οργανισμός IMR / University of Nicosia ™, KEAN group, McDonald’s™, Safe Bulkers

Με τη στήριξη: Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Κύπρου, Σύνδεσμος Διαφήμισης Επικοινωνίας Κύπρου

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Βusiness, MESMVRIA, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας