Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

PwC Κύπρου: Προώθηση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσω στήριξης του Junior Achievement

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «Μαθητική Επιχείρηση», που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά από το Junior Achievement Κύπρου, για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων στην Κύπρο. Συνολικά 50 μαθητικές εταιρείες, 28 σχολεία, πέραν των 400 μαθητών/τριών ηλικίας 15-18 ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και διαγωνίστηκαν για την ανάδειξη της «Επιχείρησης της Χρονιάς 2022».

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η «Nutrica Plus», από το δημόσιο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας, η οποία δημιούργησε δύο καινοτόμα προϊόντα: ένα συμπλήρωμα διατροφής για κατοικίδια και κομπόστ για τα φυτά, χρησιμοποιώντας τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν υψηλή ποσότητα ασβεστίου. Η «Nutrica Plus» θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Εσθονία. Η ομάδα «JAMICS» από το International School of Paphos κατέλαβε την δεύτερη θέση για το διαγωνισμό αλλά και το βραβείο για το πιο καινοτόμο προϊόν/υπηρεσία, που απονεμήθηκαν από την PwC. Η ομάδα δημιούργησε μία εφαρμογή, ένα έξυπνο κουτί χαπιών που έχει σχεδιαστεί για να υπενθυμίζει στους ασθενείς να παίρνουν τα φάρμακά τους την κατάλληλη στιγμή και με τη σωστή δόση.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες για την προσπάθεια που κατέβαλαν, έτσι ώστε να παρουσιάσουν ιδιαίτερα αξιόλογες επιχειρηματικές ιδέες και προϊόντα.

Η PwC Κύπρου στηρίζει απρόσκοπτα τα τελευταία οκτώ χρόνια το Junior Achievement Κύπρου και τον διαγωνισμό «Μαθητική Επιχείρηση». Από το 2021, αυτή η στήριξη έχει αναβαθμιστεί σε στρατηγική υποστήριξη και συνεργασία, σηματοδοτώντας την ακόμα πιο ενεργό εμπλοκή του οργανισμού αλλά και των ανθρώπων του. Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 20 μέντορες της PwC Κύπρου συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα, μεταφέροντας στους μαθητές τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους και καθοδηγώντας τους στην δημιουργία και λειτουργία της επιχείρησής τους.

Επιπλέον, η PwC Κύπρου, στηρίζει το πρόγραμμα «Η κοινότητά μας», που στόχο έχει τη μύηση των μαθητών της τρίτης τάξης δημοτικού σε έννοιες όπως η σταδιοδρομία, η συνεισφορά στην κοινότητα, η καινοτομία και οι μέθοδοι λήψης αποφάσεων. Φέτος το πρόγραμμα παρακολούθησαν 300 μαθητές δημοτικών σχολείων.

Η στήριξη της καινοτομίας και η ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας βρίσκονται διαχρονικά στον πυρήνα της λειτουργίας της PwC Κύπρου. Στο επίκεντρο της δράσης του οργανισμού, είναι η επένδυση στους τομείς αυτούς, όπως επίσης και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή την ευμετάβλητη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στους τομείς της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας από νεαρή ηλικία, είναι καθοριστικής σημασίας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου, κ. Φίλιππος Σώσειλος, ανέδειξε τη σημασία στήριξης των νέων ανθρώπων και παράλληλα τόνισε τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για την PwC Κύπρου μέσω της στήριξης και της ενεργού συμμετοχής της στα προγράμματα του Junior Achievement Κύπρου, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι της PwC Κύπρου μέσα από την πολυδιάστατη αυτή στήριξη, την ενεργό εμπλοκή και την αλληλεπίδραση με τους μαθητές, έχουν την ευχέρεια να συνεισφέρουν εθελοντικά και να αντλήσουν νέες ιδέες, μακριά από την ιδιαίτερα απαιτητική καθημερινότητα του εργασιακού τους περιβάλλοντος».

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ